Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Dit is waarom iedereen ineens déze gebreide handschoenen wil hebben

gebreide-wanten.jpg

Het kan je niet ontgaan zijn: de foto van de Amerikaanse politicus Bernie Sanders (79) die, sinds de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden, het internet overvliegt. De reden? Zijn geweldige, gebreide handschoenen.

Je kunt van de man vinden wat je wilt, maar de foto is echt enorm aandoenlijk.

Comfortabel en warm

In elkaar gedoken tegen de kou, met een nors gezicht onder zijn mondkapje en twee enorme, gebreide wanten: dat was ex-presidentskandidaat Bernie Sanders tijdens de inauguratie van de nieuwe president van de Verenigde Staten, Joe Biden. Waar de andere aanwezigen de plechtigheid bijna als een modeshow leek te zien, met geweldige outfits van onder andere Kamala Harris en Michelle Obama, werd al snel duidelijk dat Bernie Sanders niet zoveel om zijn outfit geeft. Comfort is een stuk belangrijker.

Viral foto

De foto van Bernie op een klapstoeltje mét zijn wanten ging dan ook binnen een paar minuten viral. En nog lijken mensen niet te zijn uitgelachen: Bernie is inmiddels in beroemde foto’s en filmscènes gefotoshopt, prijkt al als tatoeage op verschillende mensen en iedereen wil ineens dezelfde handschoenen hebben als de politicus. Zelf zegt Bernie de ophef niet zo te begrijpen, vertelde hij in een interview met CBS. “Wij weten iets van kou, en we maken ons niet zo druk om mode. Wij willen onszelf gewoon warm houden,” aldus de man.

Gebreide handschoenen

Wijze raad, maar mocht je zijn goede voorbeeld willen volgen en hetzelfde paar retro handschoenen aan willen schaffen, dan heb je pech. Ze zijn namelijk handgemaakt door een lerares uit Vermont, die ze naar de politicus opstuurde. Helaas heeft ze er niet meer, schrijft ze op Twitter. “Maar op Etsy zijn er veel soortgelijke exemplaren te vinden,” tipte ze nog. Een aantal dagen later kwam ze er, door de vele aanvragen, toch op terug. De lerares heeft besloten een paar extra wanten te breien, welke vervolgens geveild zullen worden voor het goede doel.

Zelf wanten maken

Geen zin om (waarschijnlijk) een paar honderd euro neer te tellen voor de wanten? Dan kun je ze ook zelf proberen te maken! In de video hieronder wordt uitgelegd hoe je zelf een simpel paar wanten haakt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Boulevard, Metro Nieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant