Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Brede heupen? Zó laat je ze het beste uitkomen

brede-heupen-zo-laat-je-ze-het-beste-uitkomen.jpg

Brede heupen zijn hartstikke mooi, maar het kan soms best lastig zijn om kleding te vinden die je heupen mooi laten uitkomen. Sommige kledingstukken zorgen er namelijk voor dat je heupen alleen maar nóg breder lijken. Daarom hier wat handige stylingtips!

En we vertellen je ook meteen wat je beter niet kunt dragen als je brede heupen hebt.

Brede heupen zijn iets om trots op te zijn!

Laten we even vooropstellen dat je hartstikke blij moet zijn met je brede heupen, dus het is absoluut niet nodig om je in wijde broeken te verhullen of lange truien te dragen. Als je jezelf op de juiste manier kleedt, dan zorg je er voor dat je brede heupen alleen maar nóg mooier uitkomen. Daarom hier wat stylingtips die je het beste kunt toepassen als je brede heupen hebt.

Draag zwart

Zwart is een kleur die er om bekend staat dat ‘ie afkleedt. Daarnaast laat een zwarte broek je benen ook langer én slanker lijken. Als je dus een zwarte broek draagt kun je alsnog je mooie brede heupen zien, maar lijken je benen ook meteen wat langer en slanker, waardoor je een mooi zandloperfiguur creëert.

Draag een jasje met schoudervulling

Met deze tip sla je twee  vliegen in één klap: schoudervullingen zorgen er namelijk voor dat je slanker oogt en daarnaast zijn ze ook weer helemaal hip. Door een jasje met schoudervulling te dragen leg je het accent op de bovenkant van je lichaam en haal je wat aandacht van je heupen weg. Daarnaast creëer je er ook nog een mooi zandloperfiguur mee.

Draag het juiste model jeans

Om je brede heupen éxtra mooi te laten uitkomen, is het belangrijk dat je ook het juiste  model jeans draagt. Ga voor een donker uitlopende of bootcut broekspijp om je figuur weer mooi in verhouding te brengen. Zorg er ook voor dat je broek een lage taille heeft, om je heupen optisch lager te laten beginnen.

Lees ook: Door deze kledingfoutjes lijk je juist ouder dan je bent

Ga voor een empire look

Heb je weleens gehoord van de empirelook? Met deze stylingtruc kun je je heupen wat smaller laten lijken. Knoop je je jasje hoog in je taille dicht of kies voor een jurkje met een ceintuur of koord op die hoogte.

Draag hoge hakken

Brede heupen worden vaak als vrouwelijk gezien, dus waarom zou je je vrouwelijkheid niet een beetje uitbuiten door ook nog hoge hakken te dragen? Zo maak je meteen indruk als je ergens binnenkomt.

Dít kun je juist beter niet dragen

Er zijn ook wat dingen die je beter niet kunt dragen als je brede heupen hebt:

  • Vermijd kleding met plooien. Die geven je lichaam extra volume. Ook op plaatsten waar je dat niet wilt.
  • Zorg dat je spijkerbroek geen ronde zakken, klepzakken, stiksels of andere versiersels heeft. Die laten je, juist in het gebied rond je heupen, voller lijken dan je bent.
  • Ook broeken van leer of zijde zijn niet flatterend voor je heupen.
  • Koker- en minirokken trekken alle aandacht naar je billen en heupen. Als je dit juist wilt is dat natuurlijk prima, maar als je de aandacht ergens anders op wilt vestigen kun je het beste gaan voor een rok die losjes over je heupen valt.  

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.    

Bron | Getty

Ook interessant