Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Dit is de truc om je sieraden mooi te houden

xxx.jpg

Zijn je favoriete sieraden vies of dof van kleur geworden? Zonde om ze dan niet meer te dragen! Gelukkig zijn er een paar simpele trucs om je sieraden van verschillende materialen weer mooi op te poetsen.

Nikkel schoonmaken

Sieraden die van nikkel zijn gemaakt kunnen op den duur afgeven. Ringen van nikkel kunnen een groene “band” om je vinger achterlaten. Om dit te voorkomen kun je een laagje doorzichtige nagellak aanbrengen aan de binnenkant van de ring. Het sieraad schoonmaken kan het best met een warm zeepsopje. Maak het hierin voorzichtig met een borsteltje schoon en laat het drogen op een theedoek.

Zilver schoonmaken

Zilveren sieraden kunnen na verloop van tijd – door oxidatie – wat dof worden of zwart kleuren. Niet getreurd, ook hier kun je iets aan doen. Met zilverpoets, te koop bij de drogist, bijvoorbeeld. Gebruik een zachte doek met zilverpoets om het sieraad schoon te maken. Tandpasta doet het ook goed als schoonmaakmiddel. Doe de pasta op een tandenborstel, wrijf voorzichtig over het sieraad en je zult zien dat dat als nooit tevoren zal shinen. Een mengsel van zout en water is ook het proberen waard. Wikkel het sieraad in aluminiumfolie, dompel het onder in een bakje met warm water en zout en laat het een nachtje staan. Haal de volgende dag het sieraad uit het water en wrijf schoon. Tip! Heb je een ketting met hangertje, wikkel deze dan apart van elkaar in.

Goud schoonmaken

Gouden sieraden verkleuren niet zo snel, maar kunnen wel hun glans verliezen. Pas op met het schoonmaken van goud; het is kwetsbaar. De volgende drie producten zijn onschadelijk voor je goud. Giet wat bier over een doek en wrijf er het sieraad mee schoon. Droog af met een schone theedoek en je sieraad is weer als nieuw. Of probeer deze eens: maak een sopje van groene zeep en borstel dat zachtjes met een tandenborstel over het sieraad. Spoel af met lauw water en droog af. Ammoniak werkt ook goed. Laat sieraden eventjes weken in een bakje met warm water en een paar druppels ammoniak. Maak vervolgens het sieraad voorzichtig schoon met een tandenborstel. Probeer het mengsel niet aan te raken, want ammoniak kan huidirritatie veroorzaken. Spoel tot slot het sieraad goed af.

 

15% korting op KAYA sieraden met deze code : oh15%

 

 

 

Ook interessant