Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Daarom dragen we massaal een kersttrui (en hier scoor je ze)

schaatsen.jpg

De kersttrui scoort ook dit jaar weer als blikvanger tijdens de feestdagen. Naar verwachting dragen deze kerst één miljoen Nederlanders zo’n fijne al dan niet ‘foute’ seizoenstrui, blijkt uit onderzoek van beslist.nl. Hieronder vier redenen waarom we massaal voor dit kledingstuk kiezen, plus alvast een kleine selectie van de leukste.

4x waarom we ons zo goed voelen in een kersttrui

 1. Nostalgie
  De trui doet ons denken aan de kerstdagen uit onze kindertijd. Juist rond de feestdagen hebben veel mensen een hang naar vroeger en komen er nostalgische gevoelens naar boven. Wat past daar beter bij dan een (gebreide) trui met een poezelig plaatje erop?
 2. Net als in de film
  De ‘foute kersttrui’ roept associaties op met de hilarische scènes uit feelgoodmovies zoals Bridget Jones’s diary. Gegarandeerd goed voor je humeur.
 3. Gevoel voor humor
  De kersttrui is de perfecte tegenhanger voor iedereen die een beetje klaar is met traditionele feestkleding. Geen glitterjurk of een net pak, maar een trui met een knipoog.
 4. Een casual kerst
  In een kersttrui kun je heerlijk cocoonen. Kleedje op de bank, warme chocolademelk binnen handbereik en de lichtjes in de kerstboom aan. Alle tijd om te genieten van spelletjes of een fijne familiefilm.

Hier alvast de leukste kersttruien op een rijtje:

Heb jij al een kersttrui in de kast liggen?

Bron | beslist.nl
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Met deze originele, zelfgemaakte soepkommen gemaakt van een kleine pompoen zorg jij dat je gasten nog wel even napraten over dat lekkere dinertje bij je thuis.

Artikelen ontvangen in je mailbox? Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant