Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Buikje? Ooit gedacht aan shapewear?

shapewear-voor-een-platter-buikje.png

Figuurcorrigerende lingerie kreeg lang het stempel ‘ouderwets’ of ‘saai’, maar die tijd is voorbij. Juist als je een buikje hebt of meer taille wilt creëren, biedt shapewear uitkomst. Het stroomlijnt je silhouet, verhult de ‘minpuntjes’ en je voelt je zelfverzekerder. Suzanne Hagen, lingerie-expert bij lingeriespeciaalzaak Lincherie, vertelt alles over de voordelen van shapewear en hoe je het optimaal draagt.

Wat zijn de voordelen van het dragen van shapewear?

“Het silhouet van je figuur ziet er gestroomlijnd uit, je ziet geen randjes van de slip of beha en de kleding valt mooi over het lichaam. Ook een eventueel buikje wordt platter en de taille wordt geaccentueerd en toont slanker. Bovendien corrigeer je automatisch je houding, doordat je bewust bent van wat je draagt. Je recht je rug, trekt de buikspieren aan en hebt een goede houding. Je straalt daardoor ook meteen een en al vrouwelijkheid uit.”

Bij shapewear wordt al snel gedacht aan Bridget Jones-achtige oma-onderbroeken. Is dat terecht?

“Een shapewear-artikel kan een broekje, body of jurkje zijn. Deze bestaan in diverse kleuren, waaronder rood. Rood is een prima vervangende kleur voor huidskleuren en daardoor onzichtbaar onder lichte kleding. Bovendien zijn shapewear-artikelen te verkrijgen met en zonder kant. Het kant is vrouwelijk en vlak afgewerkt, waardoor het onder de kleding niet aftekent en jouw gevoel van vrouwelijkheid benadrukt, waardoor jij dat ook uitstraalt. Goed om te weten is dat bij veel beha’s een passend shapewear-artikel in dezelfde kleur bestaat en met mooi kant.”

Wat kun je allemaal ‘shapen’ met shapewear? En wat moet je dan dragen?

Shapewear (taille)slip
Een shapewear slip zorgt voor een plattere buik, maar een shapewear tailleslip zorgt voor een plattere buik én slankere taille. Deze sluit aan tot de beha en tekent hierdoor op de buik en rug niet af. Voor dames met een langer bovenlichaam is dit artikel vaak comfortabeler dan een body. De body kan bij een langer bovenlichaam te kort zijn.”

corrigerende-slip

 

Bestellen?

Shapewear tailleslip met been of pijpje
“Een shapewear tailleslip met been of pijpje zorgt ook voor een plattere buik, slanke taille en strakkere billen. Door de lengte van het pijpje corrigeert/shapet deze ook de bovenbenen. Voor dames met wat stevige bovenbenen geeft dit item een mooi silhouet. Ook deze sluit aan tot aan de beha.”

tailleslip-met-pijpje

Bestellen? 

Shapewear body
Een shapewear body is vaak zonder cups, waardoor je je favoriete beha met beste pasvorm onder de kleding kunt kiezen. Deze body geeft ook een plattere buik en slanke taille.”

body

Bestellen? 

Shapewear jurkje
Een shapewear jurkje is ook vaak zonder cups, dus ook weer te dragen met je favoriete beha. Maakt de buik platter en de taille slanker, en valt over de bovenbenen en geeft daardoor een mooi silhouet.”

corrigerend-jurkje

Bestellen? 

Waar moet je op letten als je shapewear koopt? Zijn hier tips voor?

  • “Koop je shapewear niet te klein. Het is een fabel dat hoe strakker de shapewear zit, hoe meer deze corrigeert! De shapewear zal hooguit vervelend zitten en gaan knellen of rollen.
  • Pas in de paskamer de shapewear met een kledingstuk eroverheen. Zo kun je het resultaat het beste beoordelen.
  • Pas de shapewear met een goed passende beha, zowel qua maat als pasvorm. Alles valt of staat tenslotte met een goede beha.
  • Beweeg in de paskamer met de shapewear aan. Zo kun je zien en voelen of de shapewear mooi blijft zitten en of je voor het juiste artikel kiest.
  • En als laatste… laat je altijd goed adviseren!!”

Lees ook:
Draag jij wel de juiste beha?
Platte buik? Doe de plank!
Zo schijnt je witte broek niet door!
Buikje? Draag een tuniek

Ook interessant