Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

Belgische royals vliegen het internet over met hun stijlvolle mondkapjes

belgische-royals-vliegen-het-internet-over-met-hun-stijlvolle-mondkapjes.jpg

In België is het verplicht om mondkapjes te dragen in het openbaar. Dat geldt natuurlijk ook voor de leden van de koninklijke familie. Daarom verschenen de Belgische royals met mondkapjes op, en die zijn nu wereldnieuws.

Want het zijn niet zomaar mondkapjes.

Nationale Feestdag in België

Voor de Nationale Feestdag van België dost de Belgische koninklijke familie zich altijd flink uit. Vooral koningin Mathilde en haar achttienjarige dochter, prinses Elisabeth. Daarbij mochten de Belgische royals dit jaar hun mondkapjes, die je er in het openbaar moet dragen, niet vergeten. Koning Filip, prins Gabriël (16) en prins Emmanuel (14) verschenen strak in pak en met een donkerblauw mondkapje op. Prinses Eléonore (12) droeg een knalroze jurk met beige mondkapje. Maar de oudere dames maakten er een bloemig feestje van, tot en met hun mondkapje aan toe.

Mondkapjes Belgische royals Margriet

Matchende mondkapjes

Koningin Mathilde droeg een jurk waar de fuchsia bloemen van af spatten. En dat patroon was ook terug te zien op haar mondmasker. Misschien heeft ze de ontwerper, Dries van Noten, gevraagd om van de overige stof van de jurk ook maar meteen een mondkapje te maken. Hetzelfde geldt voor prinses Elisabeth. Zij verscheen in een zalmroze, zwierige jurk van Natan – ook een van de favoriete modehuizen van koningin Máxima. En jawel, óók met matchend mondkapje op.

Koning Filip koningin Mathilde mondkapjes Margriet
Prinses Elisabeth mondkapje Margriet

Belgische mondkapjes zijn wereldnieuws

De mondkapjes van Mathilde en Elisabeth vallen in de smaak, ook over de grens. ‘Belgium’s royals refuse to let Covid-19 cramp their style’, kopt Daily Mail bijvoorbeeld. Elisabeth heeft al vaker het buitenlandse nieuws gehaald met haar kleding. Ze wordt als een waar stijlicoon gezien.

Zelf zo’n stijlvol mondkapje maken

Wil jij ook een modieus mondkapje? Dat kun je helemaal zelf naar jouw smaak maken met dit patroon. Ga bijvoorbeeld net als koningin Mathilde en prinses Elisabeth voor een stof met bloemetjespatroon. Of ben je meer van de panterprint? Het kan allemaal, als je maar de juiste stof gebruikt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Daily Mail, Modekoningin Máxima
Beeld | Brunopress

Ook interessant