Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Mode

6 tips om schoenen te kopen

schoenen-kopen-jpg.jpg

Het is beter voor uw voeten om niet te lang op oude schoenen te lopen. Maar wanneer u nieuwe schoenen moet kopen, is het handig om een paar tips achter de hand te hebben. Margriet.nl geeft u 6 tips bij het schoenen kopen.

Schoenen-kopen1. Ideaal tijdstip
Voeten van mensen zijn ’s middags iets dikker dan ’s ochtends vroeg. Om te voorkomen dat u te krappe schoenen koopt, kunt u deze het beste in de loop van de middag of avond kopen.

2. Veerkracht
Let erop dat de binnenzool van de schoen niet te stug is. Het is van belang dat een zool veerkrachtig is. Een veerkrachtige zool vangt schokken op tijdens het lopen op harde oppervlakken.

3. Niet te breed of te smal
Ook al zijn de schoenen erg leuk, te smalle schoenen of puntschoenen zijn niet altijd erg comfortabel. U kunt bij zulke schoenen voetpijn en teenkramp oplopen. Wanneer u nieuwe schoenen koopt, mag de voet daarom niet breder zijn dan de schoen. Maar aan de andere kant moet de schoen ook weer niet te breed zijn. Uw voet kan hierdoor gaan schuiven waardoor u kans op blaren krijgt.

4. Juiste schoenmaat
Er zijn mensen die onnodig op te kleine schoenen lopen. Naarmate u ouder wordt, kan de schoenmaat namelijk veranderen. Maar ook wanneer uw gewicht verandert, verandert uw schoenmaat met u mee. Let hier dus goed op en probeer verschillende schoenen en verschillende maten uit.

5. Niet alleen passen
Sommige mensen maken de fout bij het kopen van schoenen door deze alleen even snel aan te trekken. Wanneer u nieuwe schoenen koopt, loop dan ook even een rondje door de winkel. Pas dan weet u zeker dat u wel of niet de juiste pasvorm van de schoen heeft.

6. Voor uw kind
Het is extra belangrijk om bij jonge kinderen de juiste maat van de voeten te meten. Opgroeiende kinderen hebben vaak flexibele voeten, waardoor te kleine schoenen niet direct pijklachten bij hen geven. Maar op lange termijn kan dit wel een negatief effect hebben op de stand van de voeten.

Bron: dokterdokter.nl – Jan Willem Wensink

Ook interessant