null Beeld

Minder stress en meer zelfvertrouwen? Probeer déze manier van masturberen eens

Masturberen komt steeds meer uit de taboesfeer. En terecht, want het is hartstikke gezond - zowel fysiek als mentaal. Wist je dat het kan zorgen voor stress en meer zelfvertrouwen tussen de lakens? Vooral als je een specifieke manier van masturberen toepast, weten experts.

Die is dus misschien wel het proberen waard.

Mindful masturberen

Mindful masturberen is de laatste zelfzorgtrend. Maar wat houdt die dan precies in? "Mindful masturberen is een sensuele manier om te ontdekken waar jij van geniet, aarding te vinden in je lichaam en een paar heerlijke minuten te ontsnappen aan je geest", vertelt Billie Quinlan, oprichter van seksueel platform Ferly, aan Glamour UK. "Het kan ons helpen om tot een veel diepere verbinding met onszelf te komen. En dat leidt dan weer tot meer plezier, een beter begrip van ons lichaam en een fantastische manier om te ontspannen." Dankzij mindful masturberen zou je bovendien ook minder stress en meer (seksueel) zelfvertrouwen krijgen.

Lees ook:

Je libido tijdens en na de overgang: dit moet je daarover weten

Focus extra op je lichaam

Maar hoe masturbeer je dan precies mindful? Door je volledig te concentreren op alles wat je in je lichaam voelt. "In plaats van je toe te spitsen op je vulva en clitoris, heb je ook aandacht voor andere erogene zones." En die kunnen over heel je lichaam zitten, van je oor tot en met je kleine teen.

Focus juist niet op het bereiken van een orgasme

Een orgasme is heel lekker en gezond, maar je er te veel op focussen kan juist averechts werken. "Haal je focus weg van het orgasme zelf, hou je alleen bezig met het plezier zelf", adviseert Guinland. "Door het uiteindelijke doel van soloseks te schrappen, lukt het je om veel beter te ontspannen."

Lees ook:

De 5 beste standjes als je weleens pijn hebt tijdens seks

Gebruik minder of geen seksspeeltjes

Van een vibrator tot en met een clitorisstimulator: seksspeeltjes kunnen je veel genot brengen, maar vallen niet onder mindful masturberen. "Om meer uit je seksleven te halen, is het beter om aan de slag te gaan met je eigen handen." Even wennen misschien, "maar met onze handen en vingers kunnen we een niveau van intimiteit bereiken waar speelgoed bijna nooit aan kan tippen."

Mindful masturberen voor een beter seksleven

Een fijne bijkomstigheid van mindful masturberen, is dat je algehele seksleven er ook flink op vooruit kan gaan. Want hoe beter jij weet wat je lekker vindt, hoe beter je dat naar je bedpartner kunt communiceren en jullie beide meer genieten van de seks. Kortom, mindful masturberen kan ook voor jou z'n vruchten afwerpen. Alleen als je het probeert, kom je er echt achter of het iets voor jou is.

Lees ook:

Goedele Liekens: ‘Goede seks is voelen. Niet alleen in je kruis’

Bron | Glamour UK, HLN

Beeld | Getty

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden