Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Mijn zoon woont nog thuis en werkt fulltime. Wat is een schappelijk bedrag voor hem om bij te dragen?

annemarie-van-gaal.jpg

Anja (48): ‘Mijn zoon woont nog bij ons thuis en dat vind ik ook wel gezellig, maar hij werkt fulltime en ik wil dat hij bijdraagt aan het huishouden. Wat is een schappelijk bedrag?’

“Als je kind nog thuis woont en werkt, is het heel normaal om kostgeld of een bijdrage in de woonlasten te vragen. Het kan lastig zijn om over dit onderwerp te beginnen, maar uiteindelijk bewijs je je zoon een grote dienst. Namelijk het leren nemen van zijn eigen verantwoordelijkheid. Hoeveel kostgeld je kunt vragen, is lastig te beantwoorden. Op nibud.nl staan hiervoor nuttige tips. Vaak adviseer ik om de woonlasten (hypotheeklasten of huur, gas/water/licht, kabelaansluiting, internetaansluiting en woonverzekeringen) naar rato van het inkomen te verdelen. Bereid het gesprek met je zoon goed voor en onderbouw het bedrag dat je vraagt ook goed. Maak duidelijke afspraken en leg ze bij voorkeur vast in een contractje dat door jullie beiden wordt ondertekend. Bespreek het eens per half jaar en maak zo nodig nieuwe afspraken.”

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-20. Bestel deze editie na via Magazine.nl.

Krassen en grijze plekken op je witte borden? Met dit trucje, te zien in onderstaande video, kun je ze laten verdwijnen.

Ook interessant om te lezen

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant