Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

‘Mijn man en ik hebben ernstige financiële problemen. Hoe komen we hieruit?’

annemarie-van-gaal.jpg

Stella (45): ‘Mijn man en ik hebben ernstige financiële problemen. Hoe kunnen we hieruit komen?’

Advies Annemarie van Gaal: “Zorg dat je weer overzicht krijgt. Maak een overzicht van al jullie schulden en betalingsachterstanden en houd een kasboek bij. Zelf doen en zelf het inzicht en overzicht houden én de voldoening van het resultaat krijgen, is nog altijd het best! Op de site zelfjeschuldenregelen.nl van het Nibud en de NVVK (branchevereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) staan veel tips en kun je een schuldenoverzicht maken.
Werk aan meer inkomsten. Zoek allebei een (extra) baan en pak alles aan. Als een vaste baan lastig is, zijn er wellicht tijdelijke banen of bijbanen te krijgen. Als je aantoont dat je allebei een baan hebt en hard aan een oplossing werkt, zal je door een bank ook sneller worden geholpen.
Als je het gevoel hebt dat je zelf niet meer uit je schulden komt, klop dan aan bij de schuldhulpverlening. Dat kan bijvoorbeeld via de Gemeentelijke Kredietbank, het maatschappelijk werk of de sociale dienst van de gemeente. Veel gemeenten hebben speciale schuldhulpbureaus met goede en gekwalificeerde mensen die je kunnen helpen.”

Dit advies stond in Margriet 2017-34. Bestel deze editie na via Magazine.nl. Meer financiële tips van Annemarie vind je hier.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant