Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Met dit simpele en goedkope trucje ziet je haar er voller uit

futloos-dun-haar-trucje.jpg

Vraag jij je ook weleens af waar je volle haardos van vroeger gebleven is? Vanaf je dertigste wordt de zogeheten cyclus van je haar korter. Daardoor komen meer haren tegelijk in de ‘rustfase’ en wordt het volume dus minder. Na de overgang produceert je lichaam bovendien minder oestrogeen, waardoor het haar ook dunner wordt.

Gelukkig is er een simpel trucje waarmee je in een oogwenk weer een volle bos creëert. Nou ja, op het oog dan.

Goedkope oplossing

Dure lotions, shampoos, sprays en andere haarproducten zijn overbodig. Het enige wat je nodig hebt, is je make-uptasje. Een beetje oogschaduw zou namelijk de oplossing zijn voor iedereen met dun en futloos haar.

Zo werkt het

Zoek een tint oogschaduw die ongeveer gelijk is aan je eigen haarkleur. Breng die vervolgens met een oogschaduwborsteltje aan langs je haargrens, zodat je hoofdhuid een kleurtje krijgt. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het zorgt voor een coupe met veel meer volume. Voor het meest natuurlijke resultaat wrijf je de oogschaduw een beetje uit.

Fotogeniek haar

Het trucje werkt zo goed, dat ook rijke sterren erbij zweren. Ook Jen Atkin, de styliste van onder andere Khloé Kardashian, maakt regelmatig gebruik van het gekleurde poeder. “Dat zorgt ervoor dat je haar meteen dikker lijkt, zeker op foto’s,” legt Atkin uit. “Het trucje werkt niet alleen om je haarlijn voller te maken, maar neutraliseert ook het effect van de flits van de fotocamera op je hoofdhuid. Die kan er immers voor zorgen dat je haar dunner lijkt dan het eigenlijk is.”

Bron: HLN.be
Beeld: iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant