Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Met déze handige tips hoef je bíjna nooit meer te strijken!

nooit-meer-strijken.jpg

Heb je eindelijk een vrije middag, ligt er een hele stapel kleding op je te wachten om gestreken te worden… Met déze eenvoudige tips is het strijken (gelukkig!) in no-time klaar!

En je hoeft er zelf bijna niets voor te doen!

Hang je was meteen op om te drogen

De eerste stap om zo min mogelijk te hoeven strijken, is om je was direct op te hangen als je het uit de wasmachine haalt. Zo blijven de meeste kreukels weg uit je kleding. Een goed begin is het halve werk…

Koop kleding die je niet hoeft te strijken

We gaan eventjes terug naar het begin: het winkelen. Wanneer je een leuke blouse op het oog hebt, is het handig om goed te kijken van welk materiaal deze is gemaakt. Als je ziet dat de blouse in de winkel al helemaal gekreukt is, kun je misschien beter op zoek gaan naar een item van een ander materiaal. Denk bijvoorbeeld aan kasjmier, wol of synthetische kleding. Deze vrijwel kreukvrije stoffen, voorkomen een hoop strijkwerk.

Gebruik een stoomstrijkijzer

Met een stoomstrijkijzer moet je nog steeds je strijkwerk doen, maar het gaat wel een stuk sneller. Een stoomstrijkijzer zorgt er namelijk voor dat je kleding vochtig wordt, waardoor het eenvoudiger is om te strijken. Heb je alleen een ‘normaal’ strijkijzer? Dan kun je bijvoorbeeld met een plantenspuit je kleding een klein beetje vochtig maken.

Gebruik de wasdroger

Hoe fijn is het om je kleding even in de wasdroger te doen, waarna het weer lekker zacht is… Toch wel jammer dat er dan zo veel kreukels in zitten. Gouden tip: is je was droog? Haal het dan onmiddellijk uit de wasdroger. Ook helpt het om de kleding niet als een prop erin te stoppen, maar per stuk. Oh ja, kijk wel goed op het waslabel of je kleding geschikt is voor de wasdroger. Zonde als het er drie maten te klein uit komt.

Een föhn doet wonderen

Heb je geen strijkijzer bij de hand? No worries! Met je föhn kom je al een heel eind. Maak met een plantenspuit de plooien in je kleding een beetje vochtig en blaas dit droog met je haardroger. Maar, gebruik niet teveel water, want dan duurt het natuurlijk langer voor je kleding droog is.

Hang je was in de badkamer

Wil je het liefste helemaal niet strijken, dan is dit een hele goede tip: hang je kleding op in de badkamer terwijl je gaat douchen. Door de stoom die vrijkomt van het warme water, verdwijnen alle kreukels uit je kleding! En met deze handige trucjes hoef je alleen nog maar te strijken met de eer.

Bron: Goed Gevoel
Beeld: iStock

Ook interessant