Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Met deze haartips van professionals zit je haar áltijd goed

dit-kun-je-doen-tegen-statisch-haar.jpg

De ene dag zit je haar fan-tas-tisch, de volgende kun je er niks mee beginnen. Waarom werkt je kapsel niet gewoon elke dag mee? Gelukkig hebben we de beste haartips van professionals zodat je coupe altijd tiptop zit. Dag badhairdays, tot nooit meer ziens!

1. Extra textuur

Mark Townsend, stylist van de acterende tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen, raadt aan om textuurspray eerst in je hand te mengen met wat haarolie. Zo voorkom je dat je haar dof wordt.

2. Golvende lokken

Zitten je krullen (te) wild? Een tip van Jen Atkin, haarstylist voor onder anderen The Kardashians, is om je haar tijdens het drogen met je hoofd naar beneden te kammen. Door de beweging aan de wortels droogt het steiler op.

Wil je je krullen juist opfrissen? Zet de föhn op de koudste stand en ga door je bos heen. Gebruik daarbij je vingers om de krullen op te peppen, geeft haarstylist Vernon François als advies.

3. Meer volume

Spuit voor het slapengaan wat droogshampoo in je haar en draai er een dotje in. De volgende ochtend merk je meteen dat er meer volume in je lokken zit.

Kapster Ashley Corbett zegt dat highlights de illusie geven dat je coupe meer volume heeft.

4. Dun haar

Het lijkt een spannend idee om voor een korter kapsel te gaan als je haar al heel dun is. Maar soms zorgt twee centimeter knippen er al voor dat het toch wat dikker lijkt.

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Lees ook eens

Bekijk ook

Beauty-expert Carmen Zomers laat zien hoe je zelf een optische ooglift kunt toepassen met alleen oogschaduw en mascara.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant