Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Inpakken maar! Met deze 8 gouden reistips ga jij veel efficiënter op vakantie

vollekoffer.jpg

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent maar één ding: inpakken en optimaal genieten! Toch brengt reizen een aantal nadelen met zich mee. Vooral het inpakken van je koffer is een vervelend klusje. Gelukkig hebben we een paar tips om je koffer zo slim mogelijk in te pakken. 

1. Ketting door een rietje

Vind je het ook zo irritant als je sieraden in de knoop raken? Wij hebben daar een simpele oplossing voor: een rietje. Rijg de ketting door het rietje (zoals op onderstaande foto) en je zult merken dat-ie niet meer in de knoop gaat.

Een bericht gedeeld door Julie | Design Den (@passion_4_decor) op

 

2. Zware spullen eerst

Wil je beginnen met het inpakken van je koffer? Doe de zware spullen eerst. Het gewicht van de koffer wordt dan uitgebalanceerd, waardoor de koffer minder zwaar lijkt als je ermee loopt. Het is ook slim om je zwaarste kleding aan te trekken in het vliegtuig.

3. Oordopjes oprollen

Niet alleen sieraden krijgen het voor elkaar om altijd in de knoop te raken, ook oordopjes zijn daar erg goed in. Zodra je ze in je tas stopt, schieten ze in de knoop. Gelukkig hebben we een manier gevonden om dit te voorkomen. Namelijk: de oordopjes oprollen, zoals in deze video.

4. Gebruik verschillende toilettassen

Reisblogger Sabine de Witte tipt om verschillende kleinere toilettassen mee te nemen in plaats van één grote. Gebruik een toilettas voor make-up, een voor vloeistof, en een voor andere verzorgingsproducten. Het handige aan drie kleine toilettassen is dat je deze gemakkelijk tussen je kleding kunt doen.

5. Handig je koffer inpakken

In onderstaande video geven we verschillende slimme tips om je koffer handig in te pakken. Kijk je mee?

6. Telefoon stiekem opladen

Is het je weleens opgevallen dat er heel veel televisies op het vliegveld zijn? De schermen projecteren de status van de vluchten en zijn vaak te vinden bij elke gate. Is je mobiel nog niet honderd procent opgeladen? Bijna elke televisie heeft een USB-ingang waar je de oplader in kunt doen. Hoe handig is dat?

7. Draag kleding met zakken

Natuurlijk zit een jurkje lekker comfortabel in het vliegtuig, maar het is niet heel handig. Als je een broek of jasje met zakken draagt, kun je daar namelijk ook veel spullen kwijt: telefoon, paspoort, geld en boarding pass. Zo voorkom je het suf zoeken naar je spullen in je tas terwijl je in de rij staat.

8. Lange zomeravonden met Qazqa

Een perfecte buitenlamp die niet gevoelig is voor een stootje en er ook nog eens mooi uit ziet, ook is deze lamp waterdicht. Ideaal dus als je gaat kamperen, varen, BBQ’en of borrelen met vrienden op je dakterras. De Qazqa buitenlamp kun je voor € 49,95 hier bestellen.

Bron | PureWow
Beeld | iStock

Nog meer reistips?

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant