Margriet logo
Patricia en Stephan uit married at first sight Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

Met de komst van Martijn verandert het koppelsweekend bijna in Temptation Island

Elke week blikt Margriets Merel (MAFS-fan van het eerste uur) terug op de opvallendste momenten uit Married at first sight. Deze week is eindelijk het koppelsweekend, waar Nicole en Martijn wederom voor rode vlaggen zorgen.

Patricia en Stephan zijn nog op zoek naar de sparkle. Ze keren terug naar het gewone leven in Nederland en zullen elkaar in ‘normale omstandigheden’ beter leren kennen. Ze kunnen meteen door naar het koppelsweekend! Voordat het weekend goed en wel van start is geeft Patricia haar huwelijk tegenover Carlo een dikke 8. Onder luid applaus worden ze verwelkomd door de andere stellen.

Het koppel heeft de openingsdans na de bruiloft nog niet kunnen doen, dus tijdens de dansles krijgen ze hier de kans voor. Ik smelt! De dans wordt afgesloten met een kus. Toch geeft Patricia later aan dat ze het ongemakkelijk vindt dat Stephan meer initiatief tot intimiteit neemt en dat ze dit nog niet echt kan beantwoorden. Toch sluit ze niet uit dat het gevoel nog kan groeien. Ik ook niet!

Maar dan verschijnt Martijn op het toneel en verandert Married at first sight bijna in Temptation island. Als een havik duikt de vrijgezel op Patricia en de andere vrouwen. Voor Stephan is het feestje al snel voorbij: hij voelt een ‘rode vlag situatie’ bij Martijn en ik denk dat hij er niet ver naast zit. Ook Nicole stort zich in het feestgedruis in Noordwijk en ze bijt haar ex-man bij vertrek nog even toe 'dat hij nu kan stoppen met liegen’. Martijn vertrekt niet veel later, alhoewel hij volgens mij liever was gebleven om in de jacuzzi bij de vrouwen aan te schuiven ...

Er klopt iets niet bij Wichian en Loes

Echt samenwonen doen Wichian en Loes niet en daarom wil expert Eveline weten hoe dat zit. De friendzone ligt op de loer, maar Wichian ziet een duidelijke toekomst Loes. Realiseert hij zich wel dat de relatie soms een beetje op vriendschap kan gaan lijken? De intimiteit die ze ervaren, heeft volgens Wichian nog niet tot seksualiteit geleid. En hij kan nog niet spreken over verliefdheid. Toch zegt hij kort daarvoor tegen de expert dat hij wel kinderen zou willen met Loes. Ik snap het niet meer, maar hij verzekert Eveline dat het goed zit.

Het is een veeg teken dat Loes met enorme hoofdpijn arriveert bij het koppelsweekend. Terwijl de groep een feestje bouwt, trekt zij zich regelmatig terug. Het komt toch als donderslag bij heldere hemel als ze ineens haar koffer pakt en naar huis wil. Ze zegt de rest van de groep niet eens gedag. Hier klopt iets niet. Zoals Wichian zegt is ze moe, ziek, zwak, misselijk en dat is zuur en zwaar. Huilend vertelt hij aan de groep dat zijn vrouw alleen vertrokken is en dat hij in opdracht van de experts wel blijft. Ik vind het sneu hoe hij de latere groepsactiviteit met expert Eveline voltooid. Toch zie ik Wichian liefdevol Facetimen met zijn vrouw en lijken de twee goed met elkaar te communiceren. Ik ben héél benieuwd hoe het eindgesprek in Zeist gaat met dit koppel. Blijven ze getrouwd, of twijfelt Loes?

Richelle en Maarten en de kinderwens

Maarten gaat bij Richelle logeren. Ik zie hem teleurgesteld rondspeuren in haar huis, in de lade met beha’s snuffelen en verder ‘niks spannends’ ontdekken. Maarten concludeert: ‘Haar huis is groot genoeg om 3 kinderen te krijgen.’ Waarvan akte. Hoor ik hem later op het koppelsweekend nou tegen Paula opbiechten dat hij hartstikke verliefd is, maar Richelle wat minder?

Laura en Cathalijne zijn voor elkaar gemaakt

Laura en Cathalijne gaan met elkaar om als een getrouwd stel. Alles klopt hier. Hun dierenliefde is een enorm verbindende factor. Zoals expert Patrick zegt: ze zijn voor elkaar gemaakt. Opgewekt trekken ze de champagne open als ze in het hotel arriveren voor het koppelsweekend. Hun geheim? Naar elkaar luisteren en elkaar aanvoelen, elkaars sfeer oppakken. Zijn ze verliefd? JA.

Paula en Remco: zou het dan toch...?

Paula en Remco komen apart van elkaar aan bij het koppelsweekend en ze hebben elkaar niet meer gesproken sinds het groepsdiner. Maar wat schetst mijn verbazing? De twee lijken het dit weekend zowaar.... gezellig te hebben? Paula schuift bij het ontbijt aan naast Remco en ineens voeren ze een spontaan gesprek over de kinderen en huisdieren. En dan is er de dansles: zelfs Remco moet toegeven dat dit best leuk was. Tijdens de speurtocht in de oude auto’s zijn Paula en Remco als een getrouwd stel in de weer met de grote landkaart en stranden ze (net als hun huwelijk?) uiteindelijk op een verlaten parkeerterrein. Gelukkig krijgen ze de boel weer aan de praat, maar geldt dat ook voor hun huwelijk? Zou het dan toch….? Neeeee.

De breuk tussen Wilfred en François

Ondanks de breuk tussen Wilfred en François arriveert het koppel samen bij het koppelsweekend. François vertelt aan de groep waarom hij twijfelt aan zijn verliefdheid. Later herhaalt hij tegen Patrick stellig dat hij niet verliefd is. Zo jammer, want ze gaan zó leuk met elkaar om! Eindigt dit in vriendschap?

Merel SchutRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden