Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vliegen je emoties alle kanten op of gaat alles mis? Misschien ligt het wel aan Mercurius retrograde in Weegschaal

hand-drawn-vector-abstract-stock-flat-graphic-illustration-with-logo-elements-woman-fashion-magic-line-art-hands-touch-moonand-stars-in-simple-style-for-branding-isolated-on-white-background.jpg

Loopt je communicatie de hele tijd mis? Ben je op emotioneel gebied helemaal van de leg? Of gaat voor je gevoel de afgelopen dagen echt alles mis? Als we de astrologie mogen geloven is dit geen toeval, maar zou dit allemaal te maken hebben Mercurius retrograde in Weegschaal. We leggen je uit wat je hiervan kunt merken.

En wat betekent het verschijnsel ‘Mercurius retrograde’ eigenlijk?

Wat is Mercurius retrograde? 

Voordat we uitleggen wat je allemaal van Mercurius retrograde in Weegschaal kunt merken, is het goed om te weten wat die term eigenlijk betekent. De planeet Mercurius beweegt normaal op hoge snelheid om de zon. Drie keer per jaar verandert dat en beweegt de planeet zich anders. Vanaf de aarde gezien lijkt het alsof Mercurius de tegengestelde richting op beweegt. Dat verschijnsel heet Mercurius retrograde. Dit duurt ruim drie weken. Daarna keert de planeet zich weer om en beweegt ‘ie zich weer normaal. 

Volgens sommige astrologen kan dit fenomeen effect hebben op mensen. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld slechter slapen, communicatie kan mislopen, je kunt meer pech hebben of meer last krijgen van negatieve gedachten. Dit effect is wetenschappelijk alleen nog nooit bewezen.   

Lees ook: Dít is wat jouw maanteken over je persoonlijkheid zegt

Mercurius retrograde in Weegschaal

Wat je precies kunt merken van die verschijnsel, dat hangt af van in welk teken de planeet staat. Dit keer vindt Mercurius retrograde in Weegschaal plaats. Dit duurt van 27 september tot 18 oktober, maar ook in de dagen daarvoor kun je al het een en ander merken. Een Weegschaal staat voor harmonie en relaties. Ook staat dit sterrenbeeld ook voor charme, goede smaak, elegantie en een oneindige zoektocht naar schoonheid en harmonie. Een Weegschaal overweegt graag alle mogelijkheden en geeft bij conflicten graag ruimte voor elke kant van het verhaal. Dit is positief, maar kan ook besluiteloosheid veroorzaken. Merk je dat je de laatste tijd maar moeilijk knopen kunt doorhakken? Dan zou dat hier weleens mee te maken kunnen hebben. 

Daarnaast kun je meer behoefte voelen aan balans. Dat kan een balans zijn in jezelf, op het gebied van relaties, op werkvlak of betrekking hebben op andere externe factoren. Ook kan je veel emotioneler zijn dan normaal. Hierdoor kan je sneller een moe of uitgeput gevoel hebben. Probeer die emoties een plekje te geven en genoeg moment voor jezelf te nemen. Als laatste gaat een Weegschaal confrontatie het liefst uit de weg, dus het zou goed kunnen dat je je de komende tijd vaker conflict vermijdend opstelt. Dat is niet erg, maar let wel op dat anderen daardoor niet over je grenzen heen gaan.  

Bron | Cosmopolitan, Volle Maan Kalender
Beeld | Getty Images

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant