Margriet logo
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Mercurius in retrograde: déze dingen kun je nu beter niet doen

Zitten er veel dingen plots tegen of krijg je zomaar een onverwacht bericht dat je doet twijfelen aan alles? Da's niet zomaar: het heeft alles te maken met Mercurius in retrograde. Want ja, het ís weer zover, tot 22 juni om precies te zijn. Om het lot niet te tarten, kun je déze dingen daarom maar beter even niet doen de komende tijd.

Mercurius is de snelst bewegende planeet in het zonnestelsel - hij staat het dichtst bij de zon, waardoor zijn baan iets sneller is dan zijn naburige planeten.

Mercurius in retrograde

Wanneer hij de aarde passeert, vertraagt ​​​​'ie een beetje. In werkelijkheid is die achterwaarts draaiende beweging een optische illusie, maar met de vertraagde snelheid kunnen dingen een beetje verward worden op gebieden van het leven die Mercurius regeert: communicatie, reizen en technologie.

Teken geen belangrijke contracten

Wanneer Mercurius in retrograde is, is het af te raden om belangrijke papieren te tekenen die een grote invloed op je leven kunnen hebben. Een koopcontract of werkcontract bijvoorbeeld. De reden? De stand van de planeten kan de communicatie flink in de war schoppen, waardoor de kans groter dan normaal is dat je bepaalde dingen over het hoofd ziet. Kun je er niet omheen? Laat dan áltijd je contracten checken door een advocaat.

Probeer geen controle te houden

Het is deze periode lastiger om alle touwtjes in handen te houden en alles onder controle te hebben. De kans is groot dat dingen namelijk totaal anders lopen dan je verwacht of wilt. Probeer deze periode dan ook te zien als een goede les om meegaander te zijn. Go with the flow is de beste mentaliteit om Mercurius in retrograde door te komen.

Voer geen belangrijke gesprekken

Kijk je al een tijdje op tegen een belangrijk gesprek met een vriendin, of twijfel je of je relatie nog wel goed zit? Wacht dan tot na 22 juni om dit aan te kaarten, want dan is Mercurius niet langer in retrograde. De stand van de planeten heeft veel invloed op communicatie, dus de kans is groot dat belangrijke gesprekken totaal niet gaan zoals ze normaliter zouden gaan - met een nare en ongewenste uitkomst als mogelijk verdrietig gevolg.

Lees ook:

Nieuwe liefde? Deze sterrenbeelden zijn de liefste schoonzussen

Reageer (nog) niet op dat onverwachte berichtje

Krijg je vanuit het niets een berichtje van je ex en schopt dat je hele hoofd in de war? Reageer dan niet direct, want de kans is groot dat Mercurius in retrograde flink met je emoties speelt. Laat het bericht even bezinken, bespreek het desnoods met vrienden en reageer dan pas. Zo weet je zeker dat je geen onterechte hoop geeft of krijgt.

Start niets nieuws

Net als bij het ondertekenen van een contract, is het nu geen goed moment om een ​​nieuw project te starten of in andere nieuwe plannen te duiken. Pak in plaats daarvan een project op dat je eerder hebt vastgelegd. Blijft het kriebelen? Start dan na 22 juni met het uitwerken van je idee, dan is de kans van slagen een stuk groter.

Bron | Well + Good

Beeld | Getty Images

null Beeld

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Anne-Flore MullerGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden