Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Weten wat je kat tegen je probeert te zeggen? Déze app vertelt het je

weten-wat-je-kat-tegen-je-probeert-te-zeggen-deze-app-vertelt-het-je.jpg

Katten miauwen wat af op een dag. Maar hóe leuk zou het zijn als je precies weet wat je kat bedoelt met z’n ‘miauw’? Er is een nieuwe app die je hierbij kan helpen, namelijk ‘Meowtalk’. Deze app vertaalt het gemiauw van je kat naar makkelijk te begrijpen, Engelstalige zinnen.

Eigenlijk een soort van Google Translate, maar dan dus voor katten.

Miauw van je kat

De app is gemaakt door een voormalig Amazon-softwaremaker die ook meewerkte aan de succesvolle assistent ‘Alexa’. Gebruikers van de app kunnen het geluid van hun kat opnemen, waarna de app door middel van een database probeert om de betekenis van het gemiauw te achterhalen. Deze database kun je zelf ook aanvullen door miauwen die je herkent op te nemen, zodat de app een nog breder beeld krijgt van de verschillende soorten miauwen die er zijn.

Lees ook:
Blijft je kat maar niezen? Het kan híeraan liggen

‘Ik heb honger’

De app is nog volop in ontwikkeling en op dit moment zijn er nog ‘maar’ dertien zinnen die de app kan herkennen. Dit zijn vooral standaarddingen zoals ‘ik heb honger’ of ‘laat me met rust’. Om ervoor te zorgen dat de app zo goed mogelijk werkt, is het dus belangrijk dat je zo veel mogelijk geluiden opneemt. Hoe meer geluiden er worden opgenomen, hoe beter de app de geluiden zal herkennen en gemiauw dus beter kan vertalen. Omdat katten geen gemeenschappelijke taal hebben, maar eigenlijk allemaal hun eigen taaltje spreken, heeft de app voor elke kat een persoonlijk profiel met eigen database.

Slimme halsband

De technisch programmamaker van de app, Javier Sanchez, wil op den duur een slimme halsband ontwikkelen die in no time het gemiauw van een kat moet kunnen herkennen. Als de miauw van de kat dan wordt herkend, spreekt een mensenstem deze uit door de halsband, waardoor het dus net lijkt alsof je kat direct tegen je praat. Geinig hè?

De app ‘Meowtalk’ is zowel voor iOS als Android te downloaden.

via GIPHY

Artikelen van Margriet.nl in je mailbox ontvangen?
Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | RTL Nieuws, Want.nl
Beeld | Getty

Ook interessant