Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Mensen met dit sterrenbeeld zijn vaker rijk

Ben jij geboren tussen 22 december en 18 februari? Of tussen 21 april en 21 mei? Met het sterrenbeeld dat hierbij past heb je een grotere kans om rijk te worden (of misschien ben je het al).

De website MarketWatch deed onderzoek naar de jaarlijkse miljonairslijsten van Forbes. De onderzoeker ontdekten dat de rijken der aarde één ding opvallend vaak gemeen hebben: de maand waarin ze geboren zijn.

Waterman is het rijkst

Het grootste deel van de miljardairs in de top 100 bleek het sterrenbeeld Waterman te hebben. 1 op 8 miljardairs is geboren tussen 21 januari en 18 februari. Mensen met dit sterrenbeeld staan bekend om hun onafhankelijkheid, originaliteit en vooruitstrevendheid. Daarnaast zijn ze ook temperamentvol, compromisloos en afstandelijk. Bekende rijken met dit sterrenbeeld zijn onder andere voormalig burgemeester van New York Michael Bloomberg en Oprah Winfrey.

Sterrenbeeld Stier en Steenbok

Uit de analyse van de Forbes-lijst bleken ook het sterrenbeeld Stier (2e plaats) en Steenbok (3e plaats) ruim vertegenwoordigd onder de rijken. Mensen die geboren zijn tussen 21 april – 21 mei hebben alles in zich om een groot leider te zijn. De Stier staat verder bekend als betrouwbaar, geduldig, praktisch, verantwoordelijk en stabiel. Ze kunnen echter ook koppig, bezitterig en compromisloos zijn. Onder andere Facebook-oprichter en CEO Mark Zuckerberg (44,6 miljard dollar) en BMW-erfgename Susanne Klatten (goed voor zo'n 15 miljard dollar) zijn Stier.

Tien procent van de miljardairs op de lijst heeft het sterrenbeeld Steenbok. Mensen met dit sterrenbeeld zijn verantwoordelijk, gedisciplineerd, vol zelfbeheersing en erkende leiders. Eigenschappen die blijkbaar zorgen voor een goed gevulde portemonnee...

Meerdere onderzoeken

Het onderzoek van MarketWatch is niet het enige dat erop wijst dat het financieel gunstig is om in januari geboren te zijn. Onderzoekers van de UK Office of National Statistics in Engeland deden ook onderzoek naar de rijken der aarde. Hieruit bleek dat mensen die geboren zijn in de maand januari echte doorzetters zijn als het aankomt op hun carrière en niet vies zijn van roem. Uit een onderzoek van S&P 500 bleek dat 10% van alles CEO’s van grote internationale bedrijven waren geboren in de maand januari.

Bron| Marketwatch.com

Beeld| iStock

Redactie MargrietGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden