null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Mensen delen massaal foto’s van hun opgeruimde kasten door déze documentaire 

Barst jouw kleding-, boeken- of keukenkast bijna uit z'n voegen, maar ben je niet zo'n ster in opruimen en weggooien? Mensen zweren bij een nieuwe documentaire op Netflix. 

In die documentaire, Tidying up with Marie Kondo, schiet opruimgoeroe Marie Kondo rommelige huishoudens te hulp. En de emoties lopen daarbij heel hoog op.

The life-changing magic of tidying up

Marie Kondo is een Japanse consultant die is in te huren om je leven op orde te brengen - lees: je rommelige kasten en lades. Ze heeft daar ook verschillende boeken over geschreven. Heb je geen geduld om die te lezen, of wil je Marie in actie zien? Dan is deze Netflix-documentaire dus geweldig.

Dankjewel, spullen

Volgens Marie werkt het 't allerbest als je in verschillende stappen opruimt. Eerst kleding, dan boeken, dan papier, dan 'komono': keuken, badkamer en garage - al het overige, dus, en tot slot spullen met emotionele waarde. Die laatste hebben we natuurlijk allemaal wel. En daarom vloeien de tranen in de documentaire ook rijkelijk. Ook tipt Marie om echt afscheid te nemen van spullen waar je niet meer gelukkig van wordt, door die hardop te bedanken. Dus bijvoorbeeld 'dankjewel' zeggen tegen dat speelgoed van je kinderen dat je al decennia lang bewaart, maar dat toch niet meer gebruikt gaat worden. Om het vervolgens weg te doen.

Opvouwmethode

Klinkt allemaal vrij simpel zo op digitaal papier, maar probeer het maar eens. Volgens Marie Kondo-fans maakt haar opruimmethode en vouwtechniek waardoor er veel meer kleding in je kast past, in ieder geval een wereld van verschil. Op social media worden massaal foto's van opgeruimde kasten en lades gedeeld, om het effect te laten zien. Wauw. Wij gaan dit weekend nog aan de slag. Of in ieder geval die documentaire kijken.

Bron | Instagram

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden