Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Meldingen uitzetten op je telefoon? Zó doe je dat

meldingen-uitzetten-op-je-telefoon-zo-doe-je-dat-heel-simpel.jpg

Soms heb je van die momenten dat je gewoon even geen zin hebt in afleiding van je telefoon. Maar wanneer je in een familie- of buurtapp zit, dan is dit natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig kun je heel simpel bepaalde meldingen uitzetten op je telefoon.

Wij leggen je hier uit hoe je dit kunt doen.

WhatsApp-meldingen uitzetten op je telefoon

Soms heb je gewoon even geen zin om meldingen van appjes binnen te krijgen op je telefoon, ongeacht van wie ze zijn. In zo’n geval kun je heel gemakkelijk in één keer alle meldingen van WhatsApp uitzetten. Het enige wat je hoeft te doen is naar WhatsApp te gaan en rechts onderin op ‘Instellingen’ klikken. Klik vervolgens op ‘Meldingen’ en zet ‘Toon meldingen’ uit. Als je dit zowel bij berichten als groepen doet, krijg je geen meldingen meer binnen.

Lees ook: Telefoon nat geworden? Dit trucje werkt beter dan rijst

Alleen meldingen uitzetten bij specifieke personen of bepaalde groepchats in WhatsApp

Word je helemaal gek van de buurtapp en wil je daar even geen meldingen van binnen krijgen? Dan kun je heel gemakkelijk de meldingen van die WhatsApp-groep uitzetten. Het enige wat je hoeft te doen is naar het gesprek gaan en bovenaan op de groepsnaam klikken. Klik vervolgens op de optie ‘Dempen’ en geef aan voor hoe lang je het gesprek wil dempen. Je kunt kiezen uit 8 uur, een week of een jaar.

Meldingen uitzetten van andere apps

Heb je andere apps waarvan je geen meldingen meer wil binnenkrijgen op je toegangsscherm? In de meeste gevallen kun je dit heel simpel doen door naar ‘Instellingen’ te gaan op je telefoon, helemaal naar beneden te scrollen en op de betreffende app te drukken. Als je bijvoorbeeld op Facebook klikt ga je naar ‘Berichtgeving’ en zet je de meldingen op je toegangsscherm uit.

Alle meldingen uitzetten op je telefoon

Wil je even helemaal niks ontvangen? Dus geen WhatsApp-meldingen maar ook geen telefoontjes, mails of wat dan ook? Dan kun je je telefoon het beste op ‘Vliegtuigmodus’ zetten. Dit doe je door naar de instellingen van je telefoon te gaan en de ‘Vliegtuigmodus’ aan te zetten.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel


Beeld | iStock

Ook interessant