Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Dít is waar de meeste mensen aan denken als ze wakker worden

enzr9vo6ctdc_selected_wide_1200.jpg

Er gaat niets boven een goede nachtrust. Maar hoe zit dat zodra we wakker worden? Wat is het eerste waar de meeste mensen aan denken als ze wakker worden?

Uit onderzoek blijkt dat zowel mannen en vrouwen hetzelfde denken zodra ze wakker worden.

Gedachten tijdens het wakker worden

Sleep Junkie deed onderzoek naar de eerste gedachte tijdens het wakker worden waarbij 1.000 Amerikanen werden ondervraagd. Hieruit bleek dat maar liefst 56 procent van de mannen en 48 procent van de vrouwen gelijk bezig is met geld én werk. Daarnaast pakken we ook massaal onze mobiele telefoon erbij om berichtjes en mails te lezen en Facebook te checken. Het betekent overigens niet dat mensen die opstaan en gelijk aan geld en werk denken succesvoller zijn in hun carrière. Het heeft juist te maken met werkstress of geldzorgen.

Lees ook
Zó maak je je hoofd leeg voor het slapen gaan

Boodschappen

Na geld en werk denken we vooral praktisch. We zijn namelijk ook bezig met de boodschappen die we nog moeten halen. Vervolgens denken de meeste mensen aan hun gezondheid en hygiëne, wat natuurlijk logisch is. Veel mensen gaan namelijk gelijk douchen, nadat ze wakker worden. Op nummer vier van het lijstje denken we pas aan vrienden en familie.

Feitjes uit het onderzoek

Er kwamen nog een aantal leuke feitjes uit het onderzoek naar voren. Zo denkt vijf procent van de vrouwen bij het opstaan gelijk aan wat ze die dag gaat eten. Mensen die in de kunstwereld of in de entertainment business werken staan gemiddeld gezien het laatst op, namelijk rond 8.00 uur. Dit komt omdat ze ook vaak s’ avonds werken. Mensen die in de financiën werken staan daarentegen het vroegst op, rond 06:40 uur. Mensen die een baan hebben als advocaat of jurist slapen met hun 6,6 uur gemiddeld het minst per nacht.

Bron | Sleep Junkie
Beeld | Getty Images

ME3 Margriet Extra Groen & Duurzaam

Margriet Extra: Groen & Duurzaam ligt in de winkel! In deze special lees je alles over de laatste tuintrends (speciaal voor mensen zonder groene vingers), kun je buitenkijken bij een B&B met brocante tuin, vind je een uitneembaar boekje over groen, en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant