Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De geur en nóg 9 dingen waar we het meest op letten in andermans huis

de-geur-en-nog-9-dingen-waar-visite-het-meest-op-let-in-andermans-huis.jpg

Je zult de eerste niet zijn die voordat de visite komt nog snel even een paar laatste dingen schoonmaakt of opruimt in huis. Je wilt immers dat ze een goed beeld hebben van jou én je huis.

En de eerste indruk als ze je huis binnenstappen is belangrijk, zo blijkt uit onderzoek.

Oordeel van visite

Voor een onderzoek van Independent Network spraken wetenschappers met 2000 mensen. Daaruit blijkt dat het slechts 38 seconden (!) duurt voordat gasten een oordeel hebben over je huis. Of het nu de geur, de inrichting of temperatuur in je huis is, gasten weten dus vaak al snel wat ze ervan vinden.

De geur

Benieuwd wat mensen het eerst opvalt bij het binnenstappen van een huis? De geur staat met stip op één, nauw gevolgd door de temperatuur en of het huis gestofzuigd is of niet. Drie op de tien van de ondervraagden zou de eigenaar van het huis niet vertellen wat ze er écht van vinden. Ook zei een grote groep dat ze zich extra onder druk voelden als mensen op visite komen. 86 procent van de ondervraagden geeft hun huis zelfs een extra grote schoonmaak voordat de visite komt.

Trots

Toch stellen zes op de tien dat ze zo trots zijn op hun huis, dat ze zich maar half druk maken over wat anderen ervan vinden. En jij, beoordeel je huizen ook weleens als je binnenstapt? Dit zijn de tien dingen waar het meest op gelet wordt:

  1. De geur
  2. De temperatuur
  3. Of het huis is gestofzuigd
  4. Hoe comfortabel het meubilair is
  5. Of de afwas gedaan is
  6. Of de ramen vies zijn
  7. Welke boeken ze hebben
  8. Hoe goed onderhouden het meubilair is
  9. De kleur van de muren
  10. Of de woonaccessoires stoffig zijn

Lees ook
Waarom je de geur van je eigen huis niet ruikt

Persoonlijk

“Onze huizen zijn natuurlijk heel persoonlijk voor ons en ze zijn op vele manier een representatie van onze stijl”, zegt een woordvoerder van Independent Network. “Als we visite krijgen, hebben we een beetje het gevoel alsof we ons openstellen voor kritiek en beoordeling. Maar mensen zouden niet moeten vrezen voor wat anderen zullen denken – uiteindelijk is de mening van de huiseigenaren zelf het belangrijkst.”

Bron | Country Living
Beeld | iStock

Ook interessant