null Beeld

Meer leren over duurzaamheid? 9x films en documentaires op Netflix

Het is vandaag Wereld Aardedag, de dag waarop we stilstaan bij de aarde én hoe we er iets liever voor kunnen zijn. Maar waar moet je beginnen? Nou, gewoon thuis, op de bank. Een eerste stap naar duurzamer leven is je bewust worden van de noodzaak. En dat leggen deze films en documentaires over duurzaamheid je haarfijn uit.

Deze titels staan gewoon allemaal op Netflix:

Rotten

In deze documentaireserie wordt gekeken naar de werking van de levensmiddelensector. Hieruit blijkt dat niet altijd alles op een smakelijke en eerlijke manier gaat. Weet jij wat er vooraf gaat aan het eten wat er uiteindelijk op je bord ligt?

The Game Changers

Een UFC fighter onderzoekt de voordelen van een plantaardig dieet voor atleten, in zijn uiteindelijke zoektocht naar het optimale dieet voor mensen. Hij praat hiervoor met wetenschappers en atleten die volledig plantaardig eten, en daar aanzienlijk gezonder door zijn geworden.

Cowspiracy

Ontdek hoe de

bio-industrie de natuurlijke hulpbronnen op aarde uitbuit, en waarom deze

crisis grotendeels genegeerd wordt door vele grote milieuorganisaties.

The Magic Pill

Artsen, boeren, chef-koks en anderen geven hun mening over het controversiële ketodieet, en de potentie van dit dieet om veelvoorkomende ziektes uit te bannen.

Our Planet

Ervaar de natuurlijke schoonheid van onze planeet, en ontdekt hoe

klimaatverandering het leven van allerlei wezens op drastische wijze beïnvloedt

in deze indrukwekkende documentaire.

The True Cost

Deze documentaire verkent de relatie tussen de druk die consumenten geven om kleding voor een lage prijs te kunnen kopen, en het zware bestaan van werknemers die deze kleding produceren.

What the Health

In deze film wordt het verband tussen voeding en ziekte onderzocht, en daarbij de miljarden euro’s die op het spel staan in de zorg, de medicijnenindustrie en de levensmiddelenbranche.

Broken

Deze onderzoeksdocuserie laat zien hoe nalatigheid en bedrog bij

de productie en marketing van populaire consumentenartikelen kunnen leiden tot drastische

resultaten.

Minimalism: ADocumentary About the Important Things

Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus hebben het hun levensmissie gemaakt om met zo min mogelijk te leven. In deze documentaire interviewen ze Amerikanen over het Amerikaanse ideaal van materialisme, en hoe zij daar in hun dagelijks leven tegenin gaan.

Bron | Netflix

Beeld | iStock

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden