Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Deze jurk van Máxima is verkozen tot de mooiste van 2018

mooiste-jurk-maxima-2018.jpg

En óf wij een koningin met stijl hebben. Máxima hulde zich ook in 2018 weer in de meest beeldige jurken. De een was nog mooier dan de andere. 

Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima vroeg haar lezers om hun stem uit te brengen op hun favoriete jurk van Máxima in 2018. En de winnaar is…

Jan Taminiau

Een met de hand geverfde en geborduurde creatie van Máxima’s favoriete Nederlandse ontwerper Jan Taminiau is als winnaar uit de bus gekomen. De koningin draagt hem op de nieuwe staatsieportretten. Niet voor het eerst, overigens: ze verscheen ook al in de prachtige japon op Prinsjesdag in 2015. Een mooi detail: de jurk is geïnspireerd op de Japanse Zaal in paleis Huis ten Bosch, waar Willem-Alexander en Máxima dit jaar naartoe zijn verhuisd.

Staatsiefoto Máxima Jan Taminiau Margriet

Nóg een keer Jan Taminiau

Dit is eigenlijk onze persoonlijke favoriet: de prachtige koningsblauwe jurk die Máxima droeg bij het staatsbanket in Buckingham Palace. Máxima droeg toen de lichtblauwe Stuart-diamant. De kleur daarvan liet de ontwerper heel mooi terugkomen in de jurk met de overgang van lichtblauw naar donkerblauw.

Máxima Stuart diamant Buckingham Palace Jan Taminiau Margriet

Bloemen

Op de derde plaats staat een – voor koninklijke begrippen – iets meer casual jurk van modehuis Natan. Máxima droeg het vrolijke kledingstuk met felgekleurde bloemen erop tijdens een bezoek van de president van Mexico en diens vrouw. Ze droeg er rode accessoires bij en stal de show met dat kleurrijke geheel.

Máxima staatsbezoek Mexico Margriet

Bron | Blauw Bloed
Beeld | RVD, Erwin Olaf, ANP

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant