Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Máxima ziet eruit als een Griekse godin in prachtige witte galajurk

maxima-corps-diplomatique-margriet.jpg

Máxima draagt graag knalkleuren. Maar dat wit haar misschien wel het allermooist staat, bewees ze dinsdagavond bij het jaarlijkse galadiner met het Corps Diplomatique. 

Onze koningin zag eruit als een Griekse godin in het koninklijk paleis in Amsterdam.

Gouden hakken

Máxima verscheen in een witte, asymmetrische jurk van de Britse ontwerpster Stella McCartney, met een ballonmouw aan de rechterkant en ontblote schouder aan de linkerkant. Ze combineerde de jurk met een antieke pareltiara en een Russische stormacher-broche, weet Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima. En de glinsterende gouden sandaletten van het Italiaanse schoenenmerk Gianvito Rossi maakten het schitterende plaatje compleet.

Máxima Willem-Alexander Corps Diplomatique Margriet

Prinses Charlene

Ze is niet de eerste royal die deze jurk draagt, weet Droogendijk. Prinses Charlene van Monaco ging Máxima al eens voor. De vrouw van prins Albert combineerde de jurk juist met zilveren accenten.

Corps Diplomatique

Maar voor wie hielden Willem-Alexander en Máxima precies dat galadiner? Het Corps Diplomatique bestaat uit functionarissen die hun staat in een bepaald land vertegenwoordigen. De leden komen bijvoorbeeld uit de Verenigde Naties, de Europese Unie en de NAVO. Het jaarlijkse diner is om de relaties met de landen te onderhouden en versterken. En om dus op je paasbest aan te schuiven: een wedstrijd die Máxima uiteraard maakt wint.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Modekoningin Máxima
Beeld | ANP

Ook interessant