Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Mascara op of vergeten? Dit onverwachte middeltje is een goede vervanger

mascara-vaseline.jpg

Mascara valt zo’n beetje onder de basisbehoeften van iedere vrouw. Veel van ons voelen zich toch wat naakt als we zonder de deur uit moeten. Gelukkig blijkt een simpel en goedkoop middeltje hetzelfde effect te hebben. En de kans is groot dat je het in huis hebt.

Mascara zorgt ervoor dat je wimpers langer en voller lijken. Een klein beetje van dit wondermiddel op de haartjes rond je ogen en je hebt meteen een frisse blik. Ben je onderweg en bedenk je net te laat dat je make-uptasje nog in je andere tas zit? Of ontdek je thuis dat je geen nieuwe mascara klaar hebt liggen terwijl de oude zo goed als leeg is? Check dan snel of je misschien wel een potje vaseline bij de hand hebt.

Win-win: deze hydrateert ook nog

Vaseline? Dat gebruik je toch vooral tegen droge lippen? Klopt. Maar in dit geval kun je ook prima wat vanuit dat potje op je wimpers aanbrengen ter vervanging van je mascara. Vaseline zorgt ervoor dat de haartjes er extra dik en glanzend uitzien. En je wimpers zijn met zo’n laagje meteen extra goed gehydrateerd. Een echte win-winsituatie dus. Of op z’n minst een geluk bij een ongeluk. Wel even uitkijken dat je de vaseline niet per ongeluk in je ogen smeert…

Zo pak je het aan

Doe een beetje vaseline op je vingertop of op een wattenstaafje en strijk hiermee voorzichtig over je wimpers. Als je mascara op is, kun je ook je het oude borsteltje gebruiken om de vaseline op je wimpers aan te brengen. Op die manier pak je meteen nog wat van het laatste zwart of bruin van je mascara mee.

Lees ook
Deodorant vergeten? Dít middeltje werkt net zo goed!

Bron| purewow.com
Beeld| iStock

Ook interessant