null Beeld

Mary-Anne: ‘Ik leef onder het minimum. Heb ik recht op een voedselpakket bij de Voedselbank?’

Mary-Anne (48): “Ik leef onder het minimum. Ik zou graag aanspraak maken op een voedselpakket bij de Voedselbank, maar heb ik daar recht op?”

Antwoord van Annemarie van Gaal:

De Voedselbank stelt wekelijks voedselpakketten beschikbaar met voedsel dat goed eetbaar is maar om de een of andere reden niet (meer) kan worden verkocht. De pakketten zijn bedoeld als noodhulp voor mensen die voor kortere of langere tijd financieel echt niet rond kunnen komen. Ze zijn niet bedoeld als extraatje voor mensen die het niet breed hebben. Daarom wordt er bij de toekenning vooral gekeken naar het besteedbare inkomen; dat is het bedrag dat mensen maandelijks overhouden voor variabele kosten, zoals kleding en voedsel, nadat vaste lasten, zoals huur, energie en verzekeringen, zijn betaald. Als je alleenstaand bent zonder kinderen, kom je in aanmerking voor een voedselpakket wanneer je besteedbaar inkomen minder dan € 180 per maand is. Bij een meerpersoonshuishouden, kun je voor iedere volgende persoon € 70 per maand optellen. Wanneer je voor een voedselpakket in aanmerking denkt te komen, kijk dan voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden op voedselbanken.nl.

Ook een vraag voor Annemarie van Gaal? Stuur dan een e-mail naar redactie@margriet.nl onder vermelding van 'vraagannemarie'.

Dit komt uit Margriet 2017-06. Je kunt editie 06 nabestellen via Tijdschrift365.nl.

Lees ook:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden