Margriet logo
Married At First Sight experts en Carlo Boszhard Beeld RTL
Beeld RTL

PREMIUM

Married At First Sight: Nicole trouwt met een prins onder toeziend oog van ‘de Bossche bolletjes’

Met de succesvolle matches tussen Sonny & Dylan en Rowan & Astleigh nog vers in het geheugen, start deze week een nieuw seizoen van Married At First Sight. Het format: vrijgezellen worden op basis van de wetenschap gekoppeld door experts en ontmoeten elkaar voor het eerst voor het altaar. Is het liefde op eerste gezicht en zeggen ze volmondig ja? Elke week blikt Margriets Merel terug op de meest opvallende momenten uit de afleveringen.

Twaalf vrijgezellen gaan het avontuur aan in dit nieuwe seizoen. De vaart zit er meteen in, want na de testdag waarop drieduizend vrijgezellen worden onderworpen aan allerlei vragenlijsten, krijgen twaalf kandidaten al te horen dat ze gaan trouwen. Eén ding weten we ook al snel: het blijkt het seizoen van de accenten, want bijna iedere kandidaat komt hoorbaar uit een uithoek van het land.

Feestbeesten Nicole en Martijn

Het eerste koppel dat de gang naar het altaar maakt, bestaat uit Nicole en Martijn. Beiden worden omschreven als feestbeesten. De Amsterdamse Nicole (47) is rij-instructeur. Ze houdt wel van een feestje en is geregeld op Ibiza te vinden, net als de gezellige Brabander Martijn (50). Hij is salesmanager en zijn motto is work hard, play hard. Martijn heeft drie kinderen uit verschillende relaties.

We zien hoe Martijn aan zijn kinderen vertelt dat hij gaat trouwen en Nicole gaat langs bij haar zus en ouders om het nieuws te vertellen. Iedereen reageert verheugd. Nicoles moeder spreekt de ontroerende woorden: “Ik gun haar het geluk dat wij ook hebben.”

En dan staan Nicole en Martijn ineens voor het altaar. Waar een aantal dingen direct opvallen. Dingen die je zou kunnen opvatten als slechte voortekens. Het giet van de regen op dé dag. De ouders en zus van Martijn zijn niet bij de bruiloft aanwezig. En als Martijn de zaal binnenkomt en direct wat vriendinnen van Nicole in de zaal herkent, ben je het als kijker écht even kwijt. Er volgen allerlei toespelingen op een reis naar Ibiza, wederzijdse kennissen en een avond in een club. De vriendinnen, die Martijn ‘de Bossche bolletjes’ noemt, biechten zelfs op ‘dat ze het geheim hebben gehouden’. Wat dan precies? Het wordt niet helemaal duidelijk, maar kennelijk hebben wederzijdse vrienden met man en macht geprobeerd te voorkomen dat Nicole en Martijn elkaar al zouden ontmoetten op Ibiza voordat deze bruiloft in het tv-programma zou plaatsvinden.

Afijn, de feestbeesten geven het jawoord en het feest kan beginnen. Er wordt gezoend bij de fotosessie, de eerste voorzichtige danspasjes worden gezet en deze match lijkt een succes. Op naar de huwelijksreis!

Kleurrijke Wilfred en Francois

Ook maken we kennis met Wilfred en Francois, het tweede koppel dat gaat trouwen. Wilfred komt uit Emmen, is 48 en een opvallende verschijning. Hij is bouwvakker en knapt huizen op. Zijn match Francois is al net zo creatief. Hij komt uit Maastricht, is extravert en vriendelijk en werkt bij een modebedrijf. Een eventuele valkuil bij dit huwelijk: de mannen wonen 225 kilometer bij elkaar vandaan.

Wilfred en Francois koesteren allebei hechte familiebanden. Waar Wilfred een innige band heeft met zijn zus noemt Francois zijn moeder steevast ‘schatje’. Smaak hebben ze allebei ook: de bruidegommen dragen prachtige trouwpakken. Wilfred is naar eigen zeggen ‘niet de standaardtrouwpakman’. Hij heeft een bonte mix van prints en kleuren samengesteld, met als uitsmijter de tekst ‘i’m a good catch’ in de kraag.

Aan het einde van de tweede aflevering zien we hoe de twee kennismaken met de wederzijdse families echtgenoot. Hoe zullen ze reageren op elkaar, bij de eerste ontmoeting voor het altaar?

Derde koppel: tennisfanaten Maarten en Richelle

Het derde koppel dat we zien bestaat uit Tukker Maarten (32) en Richelle. Hij verloor zijn vader op zijn achttiende en hecht veel waarde aan de band met zijn moeder en broer. Maarten is projectleider in een ziekenhuis en heeft onlangs een huis gekocht bij zijn moeder in de straat. Zijn match Richelle werkt als businesscontroller en komt uit de buurt van Den Bosch. Het stel blijkt direct een gemeenschappelijke hobby te hebben: tennis. Richelle heeft ook een eigen huis gekocht en bij de kijkers doemt dan ook meteen de vraag op: wie van deze twee gaat zijn of haar huis opzeggen als de liefde echt opbloeit?

Donderdagavond zien we in aflevering drie hoe de stellen voor het altaar staan en hoe de huwelijksnacht van Nicole en Martijn verloopt.

Merel SchutRTL

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden