Kim en Antoine uit MAFS Beeld Nander de Wijk / NT Visuals
Beeld Nander de Wijk / NT Visuals

PREMIUM

Married At First Sight: Kim wordt hangry en Joep kijkt niet meer om naar Caroline

Elke week zitten we aan de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Married At First Sight en delen we hier wat ons opviel. Deze keer: de kletspot komt op tafel bij Jan en Birgitte en Joep keurt Caroline geen blik meer waardig.

Sander en Astrid beraden zich allebei in hun eigen huis op een eventuele toekomst samen. Of zoals Astrid zegt: “Effe lekker niks, effe geen man, geen huwelijk.” Sander vertelt dat hij nog geen kriebels in zijn buik heeft, en dat de vonk niet overslaat. Hij denkt niet dat het nog goed gaat komen. Wij ook niet. Ze lijken te lang de diepgang voor zich uitgeschoven te hebben. Het koppel heeft veel lol samen, maar lacht ook veel weg. Op wat gezellige uitjes na, lijken ze regelrecht op vriendschap af te koersen.

Jan en Birgitte en de kletspot

Jan en Birgitte worden wakker in Porto, waar ze op huwelijksreis zijn. Birgitte zegt zich enorm op haar gemak te voelen bij Jan. Hij voelt zich echter kort daarna wat minder op zijn gemak, als ze samen in de auto stappen voor een dagtripje. Hij rijdt verkeerd, de motor slaat af en Jan wordt steeds nerveuzer. Uiteindelijk bereiken ze de wijnboerderij, waar ze druiven gaan plukken. Verkleed als Hans en Grietje zien we ze de druiven platstampen en afsluitend drinken ze het wijntje dat ze zogenaamd zelf hebben gemaakt. Jan houdt niet van wijn, maar slaat moedig het glas achterover. Tijdens het eten volgt een tenenkrommend, oppervlakkig gesprek over waar Jan normaliter graag eet. Maar dan komt de KLETSPOT op tafel. De zin ‘ooit gaan wij samen’, vult Jan snel aan met ‘bij elkaar wonen'. We zien Birgitte twijfelen, want zij 'mist nog een stukje'. Ondertussen geeft Jan de relatie met zijn vrouw een acht. Hier gaat iets mis, qua golflengte.

Het Disney-verhaal van Dylan en Sonny

Dylan en Sonny komen terug van hun huwelijksreis, en worden op Schiphol opgewacht door hun moeders. Zij zijn in de tussentijd zijn dikke vriendinnen geworden. Hoewel de mannen na de reis officieel 3600 minuten zonder elkaar moeten doorbrengen, houden ze dit niet vol. Al gauw rijdt Sonny naar Emmen, om in de armen van Dylan te kruipen. De volgende ochend krijgt Sonny een ontbijtje én een serenade op de gitaar op bed. Cute! Wij gaan zeker naar de bioscoop als dit Disney-verhaal wordt verfilmd. Wat een heerlijk stel is dit!

Joep kijkt niet meer om naar Caroline

Caroline en Joep gaan bowlen met vrienden. Althans: Caroline heeft een vriendin mee, en Joep richt zich de hele avond op zijn eigen vrienden. “Ik ben vooral bezig met bowlen en met m'n vrienden zijn.” Supersympathiek! De twijfels nemen na die avond (gelukkig) toe bij Caroline. Ze praat bij met haar vriendin en vertelt: “Het voelt alsof er nooit iets gebeurd is. Alsof er helemaal niet een ons is. Alsof ik helemaal niet mee heb gedaan. Alsof nu mijn normale leven er weer is.” Ze kijkt uit naar het koppelsweekend, waar alle deelnemers weer samenkomen. Want: ze vindt Joep nog steeds knap en dan kan ze tenminste naar hem kijken... We hopen dat ze snel die trouwring af doet.

Kim wordy hangry en Antoine twijfelt te lang

De irritaties tussen Kim en Antoine liepen vorige keer al langzaam op, deze keer wordt het niet beter. Toch schrijft Kim een lief kaartje voor hem, waarin ze haar gevoelens deelt. Hoewel ze wat ergernissen voelde, is ze erg blij met haar man. De woorden maken hem emotioneel, en die kwetsbaarheid is erg aandoenlijk. Brengt dit ze dichter bij elkaar?

De huwelijksreis zit er al gauw weer op, en ook bij dit duo gaat het samenwonen beginnen. Kim gaat langs bij Antoine, maar al snel valt de avond en krijgt ze honger. Ze wordt hangry, Antoine twijfelt te lang over het eten dat ze willen bestellen en er ontstaat een gespannen sfeertje. Sushi of friet? “Schiet gewoon op, verras me.” Zal de spanning verminderen, of gaat het knetteren?

Rowan en Astleigh gaan geforceerd shoppen

Rowan en Astleigh zijn op pad gestuurd met de schoonfamilie. Rowan gaat naar een woonwinkel met schoonbroer Ritsi, om iets fraais te zoeken voor Astleighs’ huis. Astleigh gaat op zijn beurt met zus Bo naar een lingeriezaak om iets moois te kopen voor Rowan. Het lijkt voornamelijk een geforceerd ‘uitje’ om nog maar wat beelden van dit koppel te schieten. Lang verhaal kort: Astleigh koopt een bh voor Rowan zonder haar cupmaat te weten én een pyama. Rowan kiest een spiegel uit voor het huis in Zoetermeer.

Maurice en Dennis gaan vlaaien maken

Het is dikke mik tussen Maurice en Dennis! Ze gaan samen vlaaien maken, en Dennis bedenkt er een Ghost-scenario bij. Hij ziet zich helemaal voor zich ‘dat je dan achter me en heel romantisch zo met een knipoog de ingredientën op de taart aanbrengt en dat we 'm dan samen mooi afwerken met een sensuele strijkrichting en dan een krachtige spuit of dot slagroom erop knallen.’ Afijn. Dát pakt in de praktijk wat minder sensueel uit, blijkt al snel. Maar Dennis voelt een spark als ze zo bezig zijn met een activiteit.

Later volgt nog een bijzonder moment tijdens het eten, als Maurice vraagt: “Wij zitten nu aan tafel, hoe interpreteer jij dit vanuit jouw visie?” Dennis gelooft in het lot, en deelt vervolgens een ontroerend verhaal over zijn moeder. Het brengt ze dichter bij elkaar. Kennelijk.

Merel SchutNander de Wijk / NT Visuals

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden