Jan en Birgitte uit Married At First Sight Beeld Nander de Wijk / NT Visuals
Beeld Nander de Wijk / NT Visuals

PREMIUM

Married At First Sight: Kim stort in en Birgitte twijfelt over de diepgang van Jan

Elke dinsdagavond zitten we aan de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Married At First Sight. Dit vonden wij deze keer de opvallendste momenten. Zoals het ongemak tussen Birgitte en Jan en Kim die instort.

Birgitte en Jan en de ongemakkelijke gesprekken

Birgitte en Jan ontwaken in Portugal nadat ze de nacht doorbrachten in een wijnvat. Ze hebben niet echt lekker geslapen, en Jan is toe aan koffie! Ze rijden door naar Porto, waar Jan tijdens het winkelen graag iets wil kopen voor zijn vrouw. Van haar hoeft het niet zo. Juwelen van Swarovski? Veel te duur! Een tas dan maar.

Tijdens het avondeten hoopt Birgitte op een diepgaand gesprek over relaties. “Vind je het lastig om over dingen te praten, zoals gevoel?" Nee hoor, dat vindt Jan niet moeilijk. Zijn er dingen die hij anders zou doen, na vorige relaties? Valkuilen? Nee hoor, die heeft Jan ook niet. Birgitte geeft gas bij: “We zijn niet voor niks alleen, we zijn niet voor niks gescheiden. Ook jij hebt je valkuil.” Te veel werken, noemt Jan dan maar. Daar neemt Birgitte geen genoegen mee. Ze voelt zich net een interviewer. Echt gezellig wordt het daarna niet meer op het terras. Gelukkig vliegen ze kort daarna terug naar Nederland, de huwelijksreis zit erop.

Tekenend is dat Birgitte op Schiphol in haar eentje de gate verlaat en haar thuisfront begroet, terwijl Jan nog bij de bagageband op zijn koffer staat te wachten. Of de vonk is overgeslagen, vraagt iemand. Bij Jan wel, bekent hij blozend. Maar Birgitte heeft haar twijfels en die spreekt ze ook uit tegen Jan. “Kut met peren", concludeert hij. Hij praat thuis na met vrienden. Jan geeft toe onzeker te zijn, en het moeilijk te vinden om te praten met Birgitte. Is er nog hoop?

Tussen Kim en Antoine gaat het stroef

Bij Kim en Antoine gaat het samenwonen niet echt lekker. Kim twijfelt over haar gevoelens en klapt dicht. Het maken van plannen verloopt ongemakkelijk. Antoine voelt een afstand. Nadat ze de nacht doorbrachten in het huis van Antoine, is het nu de beurt aan Kim om haar huis te showen. Kim woont tijdelijk bij haar tante en lijkt niet veel zin te hebben om haar plekje te laten zien aan haar man. “De deuren die openstaan, daar mag je naar binnen", roept ze achter hem aan als hij naar boven loopt. Omdat Kim niet echt meer reageert op hem, blijft Antoine grapjes maken en doorratelen over de slaapkamer en het huis. Kim lijkt helemaal in zichzelf gekeerd en haar hoofd stroomt naar eigen zeggen over.

Ze schakelt uit wanhoop seksuoloog Eveline in. Hoe komt ze uit die sombere modus en kan ze de afstand naar Antoine verkleinen? Eveline adviseert Kim om tijd voor zichzelf te nemen. Het pasgetrouwde stel besluit afstand te nemen, Antoine druipt af in Tilburg.

Dikke mik tussen Maurice en Dennis

Het lijkt dikke mik tussen deze twee. Maurice maakt een ontbijtje voor zijn nieuwe vlam Dennis en neemt dat serieus. Wil hij een gekookt of een gebakken eitje? Boter op zijn brood? Ham of spek? Maurice wil het (zoals altijd) graag goed doen. Expert Patrick gaat langs bij het koppel. Wat is hun geheim? Vriendelijkheid blijkt voor deze twee het toverwoord. Een rooskleurige toekomst lonkt!

Maurice neemt zijn kersverse vriend mee naar zijn ouders. Die moeten nog even wennen, want ze noemen Dennis per ongeluk Arjan, de man waarmee het helemaal misliep na het jawoord... Dennis vat het sportief op en lacht mee. Daarna pakt Maurice's vader zijn accordeon en wordt er samen gezellig gezongen. Aandoenlijk!

Sprookjeskoppel Sonny en Dylan

Sprookjeskoppel Sonny en Dylan woont tijdelijk samen. Dylan bereidt een lekkere lasagne in de slowcooker voor zijn man, daarna stappen ze samen op de fiets naar de dierentuin. Dylan is gek op fietsen, maar zijn wederhelft wat minder. Sonny lijkt serieus voor het eerst van zijn leven op een fiets te zitten. In de dierentuin komen de Disney-liedjes natuurlijk gauw naar boven bij Sonny, Jungle Book is niet ver weg in deze omgeving.

Daarna is het tijd om het huis van Sonny te bekijken. Hoe reageert Dylan op zijn Disney-kamer? ‘Heel vet’, is de positieve reactie. Er is veel passie, en liefde en lust bij dit koppel. “Ik houd echt van die kerel", bekent Dylan. Cute! Een liefdesles van deze heren? Zij focussen op de dingen waar ze van genieten, aldus expert Patrick.

En Rowan & Astleigh, Joep & Caroline en Astrid & Sander dan? Die stellen zien we op het koppelsweekend weer terug. Zouden ze nog samen zijn? We gaan het volgende week zien!

Merel SchutNander de Wijk / NT Visuals

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden