Joep en Caroline uit Married At First Sight Beeld Nander de Wijk
Beeld Nander de Wijk

PREMIUM

Married At First Sight: het ‘bubbelbad-incident’ en de eerste ringen gaan af

Elke dinsdagavond zitten we aan de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Married At First Sight. Deze week zien we hoe het koppelsweekend verloopt, na de eerste ongemakkelijke gesprekken. Het wordt nóg ongemakkelijker door het ‘bubbelbad-incident’ en de eerste trouwringen gaan af.

De koppels ontwaken in de duinvilla, na een roerige avond. Kim, Caroline en Birgitte sliepen níet bij hun echtgenoten. De spanning tussen Joep en Caroline is het gesprek van de dag. Joep geeft verwarrende signalen af naar zijn vrouw, maar bevestigt tegen deskundige Patrick opnieuw dat een liefdesrelatie er niet in zit.

Sander en Astrid missen de romantische klik en krijgen een interventie van deskundige Eveline. Ze houden elkaars handen innig vast, strelen elkaars handen. Het voelt goed, ze voelen zich veilig bij elkaar. Maar de vlinders? Die ontbreken.

Jan haakt af met boksen

Er volgt een sportieve activiteit voor de mannen en vrouwen. De mannen gaan boksen. Jan haakt af, hij heeft last van zijn schouder. Volgens deskundige Patrick gebruikt hij dat een beetje als excuus om helemaal af te haken met de training. Zien we hier een parallel met zijn huwelijk met Brigitte? Joep omzeilt de spelregels ook en moet voor straf opdrukken, maar smokkelt hiermee. Slappeling, zegt de trainer. Wij zien in de sportschool bij Joep ook hetzelfde gedrag als hij in zijn huwelijk met Caroline vertoont.

Praat Antoine zijn vrouw als een papegaai na?

De koppels maken zich 's avonds op voor een gezellige avond: de echtparen gaan romantisch dineren. Schuiven ze aan tafel bij hun man/vrouw, of eten ze liever met een andere kandidaat? Bij Kim en Antoine gaat het gesprek gauw de diepte in. Kim zegt dat Antoine nooit zijn eigen tekst heeft, maar dat hij alles wat zij zegt overneemt. Hij heeft niet het gevoel dat hij als een papegaai Kim napraat, antwoordt hij. Zij heeft volgens hem iemand nodig die met de vuist op tafel slaat, en dat is hij niet.

undefined

Jan maakt Birgitte pissig

Jan en Birgitte hebben het vooral over koetjes en kalfjes. Deed het boksen iets met Jan, vraagt zijn vrouw. Wie weet, is zijn antwoord. Het gesprek slaat gauw dood, omdat Jan zich zo op de vlakte houdt. Hij merkt wel dat zijn vrouw pissig is, maar voor hem houdt het op. Birgitte is een goede vriendin, meer niet. Het enige dat je nog hoort aan hun tafel zijn krekels.

Het ‘bubbelbad-incident’

De volgende ochtend is het onrustig in de duinvilla. Kim en Joep zaten tot 02.30 uur met zijn tweeën in de jacuzzi. Ophef! Samen hebben ze een fles champagne opgedronken. Wat sneu voor zijn echtgenote, dat hij de gezelligheid bij een andere vrouw zoekt. Caroline lucht haar hart bij deskundige Eveline. Ze heeft niet het gevoel dat Joep eerlijk is tegen haar. Joep zegt daarover het volgende voor de camera: “Ik kan me er aan de ene kant helemaal niet druk om maken. Ik denk: ik weet wat er is gebeurd, Kim weet wat er is gebeurd. Er is niks gebeurd, dus er is niks aan de hand. Het feit dat anderen er zo bezig mee zijn, en zich daar zo ongemakkeljik bij voelen, zegt meer over iemand anders dan over mij of Kim. ”

Caroline haalt nog verhaal bij Kim over het ‘bubbelbad-incident’. Want ze is toch wel een beetje jaloers, dat een ander urenlange gesprekken heeft met haar man. Al snel weet Kim haar ervan te overtuigen dat er niet zoveel aan de hand was.

Als het weekend erop zit, nemen de koppels afscheid van elkaar. Sommige deelnemers lijken blij dat ze weg mogen: Jan vertrekt zonder zijn vrouw gedag te zeggen.

Het moment suprême: de eindbeslissing

Het moment suprême dient zich aan: de zeven koppels gaan langs bij Carlo en de deskundigen om dé beslissing te maken: blijven ze getrouwd? Astrid zit als eerste op de bank en valt met de deur in huis: ze zit er met een klotegevoel, want het is niet gelukt met Sander. Tijdens een telefoongesprek flapte Sander er eerder uit 'dat we toch gaan scheiden zondag'. De vlinders zijn er niet, maar Astrid wilde er nog steeds voor gaan. Bij Sander is de deur echter dicht: het gaat voor hem niet werken. De ringen gaan af en Astrid hoeft ook geen vriendschap meer met Sander in stand te houden. Hij doet geen moeite voor haar en vrienden heeft ze genoeg. Jammer dat het koppel de handdoek in de ring gooit. Te veel gelachen, te weinig gepraat.

Superkoppel Rowan en Astleigh

Dan is het de beurt aan Rowan en Astleigh. We zijn niet érg benieuwd welke beslissing dit koppel neemt, want het is van begin af aan duidelijk dat ze dolverliefd zijn. Astleigh verrast zijn vrouw met een brief voor haar ouders. Hij vraagt op officiële wijze aan zijn schoonouders om de hand van Rowan, omdat hij die kans eerder niet kreeg. Hoeveel bevestiging op een lang en gelukkig huwelijk wil je als tv-kijker nog hebben?

Is Joep bang voor zijn gevoel?

Caroline krijgt eindelijk de kans om aan Joep te vragen hoe hij in het huwelijk staat. Op zich liet hij daar eerder geen verwarring over bestaan, maar Caroline wil weten waarom zijn gedrag tijdens de huwelijksreis zo anders was dan erna. De inimiteit was er ooit wel, waarom verdween dat? Joep zegt dat hij Caroline niet aan het lijntje wilde houden, toen zijn gevoel voor haar niet toenam. Deskundige Patrick stelt Joep ook een goede vraag: “Ben jij bang voor je gevoel?” Nee, zegt hij. En wat Caroline van dit experiment geleerd heeft? Dat ze meer waard is. Een mooie afsluiter van dit huwelijk. De ringen gaan af en dit avontuur eindigt.

Woensdagavond volgt een extra aflevering van Married At First Sight, waarin we zien hoe het met de andere koppels afloopt.

RedactieNander de Wijk

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden