Margriet logo
Married at first sight; de experts en matchmakers Beeld Tom Cornelissen
Beeld Tom Cornelissen

Married At First Sight: ‘Een tikkie vrouwonvriendelijk van Astleigh en zijn vrienden’

Een kakelvers seizoen van Married At First Sight is gestart. Elke dinsdagavond zitten we voor de buis om te zien hoe het de koppels vergaat nadat ze elkaar het jawoord hebben gegeven. Dit viel ons op bij de tweede aflevering.

We hebben na de eerste aflevering nog lang nagepraat over de Amsterdamse Astrid en haar moeder Jenny. Wat een heerlijk duo is dat! Deze week zien we hoe Astrid het jawoord geeft aan Sander. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst bij het altaar. “Ziet er lekker uit”, is de eerste reactie van Sander als hij zijn aanstaande ziet. “Jij ook”, beaamt Astrid. “En er zit haar op”, voegt ze daaraan toe.

Sander hield het in de eerste aflevering al niet droog, maar nu trekt hij de zakdoek ook regelmatig tevoorschijn om zijn natte ogen te deppen. Het is een emotionele man! Het trouwfeest van Astrid en Sander kan van start en moeder Jenny heeft vertrouwen in het huwelijk. “Wat een kanjer”, zegt ze over haar kersverse schoonzoon. Carlo checkt het nog even, maar de oorbellen die de (grote) gaten in de oren van Sander vullen, zijn voor Astrid gelukkig geen afknapper. Tijdens de fotosessie wordt gekust, dat belooft wat!

Rowan en Astleigh naar het altaar

Ook zien we deze keer hoe Rowan en Astleigh zich voorbereiden op de bruiloft. Rowan kiest een trouwjurk uit, samen met haar zus, moeder en vriendinnen. Rowan giechelt wat af, en daaruit maken we op dat ze toch wel zenuwachtig is voor de grote dag. Maar het moet gezegd worden: ze is echt een prachtige bruid op de huwelijksdag. In Zoetermeer komt de mobiele pakkenman aan huis bij Astleigh en hij gaat ook even langs de kapper. Zijn zorgen? Of zijn aanstaande vrouw zijn opgeruimdheid en geordendheid wel trekt. Volgens een vriend is Astleigh diep van binnen nog militair: orde, netheid en discipline. Van luiheid moet hij niks hebben, dus hopelijk blijkt de bruid een aanpakker te zijn! We shall see!

Lees ook:
Noraly Beyer over haar relatie met Joost Prinsen: ‘Ik geniet meer van de verliefdheid dan vroeger’

Ordinaire handgebaren

Wat ons ook opviel (en enigszins teleurstelde), zijn de terugkerende opmerkingen over de komende huwelijksnacht van Astleigh. Met zijn vrienden komt de nacht na het jawoord een paar keer ter sprake. Astleigh zou het raar vinden om op de huwelijksnacht op de bank te slapen. In de auto onderweg naar de huwelijkslocatie komen er zelfs ordinaire handgebaren aan te pas om aan te duiden dat het vast een ‘slapeloze nacht’ gaat worden. Tikkie vrouwonvriendelijk, jammer. We zijn benieuwd of Astleigh deze grappen ook maakt in het bijzijn van zijn kersverse vrouw en of Rowan dat kan waarderen.

Het derde koppel

We maken ook kennis met het derde koppel: Arjan (50) en Maurice. Arjan wordt door de matchmakers omschreven als een gedistigneerde man. Hij is een bloemist in hart en nieren. Arjan is gematcht aan de 46-jarige Rotterdammer Maurice. Hij werkt bij een bank en heeft ook groene vingers. Dat matcht in ieder geval al! Maurice zegt dat zijn vorige relaties misliepen omdat hij zich ‘niet heel handig opstelde’. Hij ging te hard voor iemand lopen en zich in dienst stellen van de ander. Maurice wil nu meer denken aan zichzelf en de balans in een relatie in evenwicht houden. We zullen de komende weken in Married at First Sight vast zien of dat lukt met Arjan.

Foto | Tom Cornelissen

Merel SchutTom Cornelissen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden