Margriet logo
Married at first sight: Arjan en Maurice Beeld Nander de Wijk / NT visuals
Beeld Nander de Wijk / NT visuals

Married At First Sight: Een pijnlijke conclusie voor Maurice en een slapeloze nacht voor Rowan en Astleigh

Elke dinsdagavond zitten we aan de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Married At First Sight. Deze week viel ons weer genoeg op. Zo zagen we dat er een pijnlijke conclusie kwam voor Maurice en zijn huwelijk met Arjan. Astleigh en Rowan hebben een slapeloze nacht gehad en Antoine en Kim treffen de voorbereidingen voor de grote dag!

Vertrekt Arjan alsnog naar Porto om de huwelijksreis aan te gaan? Dat was de belangrijke vraag die ons allemaal bezighield. En hoewel we hoopten op een goede afloop, moet Maurice al snel een pijnlijke conclusie trekken.

Een gebroken hart voor Maurice

Wanneer Maurice in spanning afwacht aan een tafeltje voor een romantisch diner, komt de ober aanlopen met een envelop in zijn hand. Voor Maurice is het duidelijk: Arjan komt niet naar Porto. In de envelop zit een lange brief van Arjan en maakt de nodige emoties bij Maurice los, waarbij hij vooral erg teleurgesteld is. Arjan heeft niet de moeite genomen om naar Porto te komen en daar het gesprek aan te gaan, dat frustreert hem en voelt voor hem als een zwaktebod.

Arjan zelf daarentegen is opgelucht. Na het bezoek van Carlo heeft hij weer een paniekaanval gehad en die heeft de hele nacht geduurd. Hij is naar een dokter geweest en heeft vooral gehuild en zijn hart gelucht bij een dokter die hij niet kent, maar dat vond hij fijn. Hij weet dat Maurice niet zijn liefdespartner is en hij vindt dat hij het goed heeft aangepakt door niet op huwelijksreis te zijn gegaan. Anders was het volgens hem waarschijnlijk geëscaleerd en gingen ze op een slechte wijze uit elkaar. Maar gaan ze nu wel goed uit elkaar? We zien het tot nu toe niet rooskleurig in, maar we wachten het af!

Kim en Antoine bereiden zich voor op de grote dag

En dan nu over naar wat meer positiviteit. Bij de voorbereidingen op het huwelijk van Kim en Antoine, gaat Kim op zoek naar haar prinsessenjurk. Dit hele avontuur voelt voor haar als verliefd zijn en ze is vooral héél nieuwsgierig naar haar toekomstige man. Ook Antoine gaat op zoek naar zijn perfecte trouwpak, samen met vrienden en familie. Wanneer hij zijn pak gevonden heeft, laat zijn moeder een traantje: ze is trots op haar zoon en gunt hem een leuke vrouw. En zo zijn ook de experts erg hoopvol over deze match. Maar ze zullen beiden met hun eigen sterke mening soms een beetje water bij de wijn moeten doen, maar daar hebben zij alle vertrouwen in. Op naar de huwelijksdag!

Vonken bij de huwelijksfoto’s van Sonny en Dylan

Sonny en Dylan hebben elkaar het jawoord gegeven en ze zijn allebei heel erg blij met hun match. Beiden zijn ze hoog in de energie en staan ze graag in het middelpunt. De vonken spatten er dan ook vanaf bij het maken van de huwelijksfoto’s, waarbij de fotograaf niet twee keer hoeft te vragen of ze elkaar een kus willen geven. De familie en vrienden van Sonny en Dylan zijn ook erg te spreken over de match, dus wat kan er nog misgaan? De experts verwachten dat het goed gaat en hopen dat ze elkaar de ruimte gunnen om beide in het middelpunt van de belangstelling te kunnen staan. Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in!

Een kadootje voor Astrid

Voor Sander en Astrid loopt de huwelijksreis op zijn einde en morgen gaan ze weer naar huis. Maar Sander heeft eerst nog een belangrijke missie. Hij gaat een ketting met oorbellen voor haar kopen, want zijn ‘lekkere wijfie’ - zijn woorden, niet die van ons - verdient dat. Tijdens een drankje op het terras spreekt Astrid lovende woorden over Sander. Hij ziet er goed uit, is lief, zorgzaam en ze liggen tot nu toe met álles op één lijn. Sander vindt dit dan ook het perfecte moment om zijn kersverse vrouw een kadootje te geven. De liefde lijkt hiermee steeds meer op te bloeien en voor Astrid is het duidelijk: “Het zaadje is geplant en nu moet de liefde gaan groeien.” Wij denken dat dat helemaal goed gaat komen!

Een ongeduldige Joep

Voor Joep en Caroline begint in deze aflevering de huwelijksreis naar het zonnige Kreta. Ze reizen apart, maar Joep had dat graag anders gezien. Hij kijkt er dan ook reikhalzend naar uit om haar weer in zijn armen te sluiten. Ook Caroline heeft Joep gemist en er worden dan ook de nodige knuffels en kusjes uitgedeeld wanneer ze elkaar weer zien. Vervolgens komt Joep met een impulsieve mededeling: hij wil een klavertje vier laten tatoeëren op Kreta als aandenken aan dit avontuur. Caroline reageert in eerste instantie verbaasd, maar vind het ergens ook wel leuk. Maar gaat hij het ook echt doen? Daarvoor zullen we nog even geduld moeten hebben.

Laatste huwelijksdag van Rowan en Astleigh

Ook voor Rowan en Astleigh is hun laatste dag aangebroken van hun huwelijksreis. De afgelopen dagen ontdekten ze dat ze veel overeenkomsten hebben. En gelukkig hebben ze nog één romantische avond voor de boeg. En waar kun je die laatste avond beter doorbrengen, dan in het reuzenrad? Dé perfecte afsluiting van hun romantische huwelijksreis, stellen ze zelf. De dag van vertrek vertellen ze dat ze een redelijk korte nacht hebben gehad, maar dan wel in positieve zin. En ja, we hoeven je niet te vertellen wat er dan is gebeurd. Voor Rowan en Ashley start dan ook de volgende fase van het experiment: het samenwonen.

Ze hebben er beide vertrouwen in dat het goed gaat komen, ook al verwachten ze wel dat het in het begin een beetje wennen zal zijn om elkaar in een persoonlijke setting te zien. Spannend!

Sanne van De WeteringNander de Wijk / NT visuals

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden