Margriet logo
Carlo Boszhard in Married At First Sight Beeld Tom Cornelissen
Beeld Tom Cornelissen

Married At First Sight: De pijnlijke mismatch tussen Jan en Birgitte

Elke dinsdagavond zitten we voor de televisie voor een nieuwe aflevering van Married At First Sight. We delen de opvallendste momenten uit de laatste aflevering. Zoals de ongemakkelijke huwelijksceremonie van Birgitte en Jan, en de verwijdering tussen Joep en Caroline.

Het is zover: Jan en Birgitte gaan trouwen. De vrienden van Jan benadrukken nog maar eens dat hij een 'vrouwtje' zoekt, een ‘vrouw-vrouw', ‘een echte vrouw'. Jan is benieuwd naar zijn ‘bruidje'. Als we toen al geen kromme tenen hadden, kregen we die wel tijdens de kennismaking die volgt voor het altaar. Jan is zenuwachtig en zegt geen woord. Birgitte straalt en spreekt op positieve wijze haar geloften uit. De huwelijksgelofte van Jan is een stukje... korter.

‘Dit gaat 'm niet worden’

De vrienden en familieleden van het bruidspaar aanschouwen het allemaal sceptisch en met opgetrokken wenkbrauwen. Waar de vriendinnen van Birgitte al direct zeggen ‘dat dit 'm niet gaat worden', zijn zelfs de vrienden van Jan met stomheid geslagen. “Jan doet helemaal niets”, fluisteren ze tegen elkaar. En: “Hij slaat dicht.” Zelfs de experts zijn bezorgd: komt dit wel goed? Na het jawoord (ze zei ja!), zegt Jan dat het een leuke match is, deze Brabootjes. Gedragsbioloog Patrick van Veen vindt Jan een hork, en dacht even dat de zus van Birgitte gillend weg zou gaan. We zijn benieuwd wat volgt. Hebben deze twee toch een klik en eindigt de huwelijksreis in liefde? We betwijfelen het, maar leuke televisie is het wel.

Kabbelende koppels

Bij sommige koppels kabbelt de liefde voort. Rowan en Astleigh trekken aan de bel bij seksuologe Eveline Stallaart, want moeten ze niet eens ruzie krijgen of flink botsen? Nee hoor. De deskundige informeert of de twee al intiem zijn geweest, en dat zijn ze. Dan zit het wel goed, krijgen ze te horen. Ook in Venetië bloeit de liefde verder op tussen Sonny en Dylan. In gondels glijden ze over het water. Ze hebben pret en lijken verliefd. Wat een leuk stel! Sander neemt Astrid mee naar vrienden in Friesland. Het bevriende stel is benieuwd of de twee op termijn gaan samenwonen, maar de twee zeggen het rustig aan te doen. Het kabbelt hier ook voort!

De twijfels van Joep

Joep en Caroline verlaten Kreta na hun huwelijksreis en landen op Schiphol. Hoe zal het ze vergaan nu ze weer thuis zijn? Gaan ze samenwonen? Eenmaal thuis slaat de twijfel bij Joep direct toe. Het samenwonen hoeft van hem niet meer zo. Hij denkt dat ze te verschillend zijn: hij outgoing, Caroline die meer de rust op zoekt. Uiteindelijk blijkt dat Joep de seksuele aantrekkingskracht mist. Het verbaast ons dat hij op de huwelijksreis dan wel continu toenadering zocht bij Caroline, haar veel knuffelde en zoende. En nu dit?

Kim en Antoine in Slovenië

We moeten Kim in het huwelijksbootje niet te letterlijk nemen, want dan krijg je de ongemakkelijke situatie die we nu aanschouwden. Kim en Antoine gaan in een roeiboot het meer op, maar Kim vertelt vooraf al dat ze niet handig is op het water. Een understatement. Het verdient geen schoonheidsprijs, hoe zij op een bootje stapt en er weer uit klautert. Het maakt Antoine niet uit, hij lijkt verliefd op zijn blonde bruid! Even later zien we hoe Kim haar grote verdriet deelt, als ze vertelt over het verlies van haar Tenerife-moeder en haar vriend. Antoine reageert heel empathisch en troost haar: he's a keeper!

Maurice op date met Dennis

We zagen ook hoe Maurice op zijn derde date ging. Met Dennis bezoekt hij een museum en heeft hij een romantisch diner in het aquarium van een dierentuin. Maurice is immer opgewekt, vindt de activiteiten gaaf en zijn date raakt hem. Aangezien hij precies dezelfde reactie geeft als bij zijn andere date, wordt het nog moeilijk kiezen voor hem!

Merel SchutTom Cornelissen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden