Margriet logo
 Lijsttrekker Mark Rutte van de VVD is te gast bij het programma Koffietijd met Pernille La Lau en Loretta Schrijver. Rutte bezoekt het programma als onderdeel van zijn campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen.  Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

Mark Rutte wil niet dat Koffietijd stopt: ‘Anders beginnen we zelf een omroep’

Fans van Koffietijd kregen vorig jaar slecht nieuws: na twaalf jaar stopt het programma. Nu blijkt dat ook premier Mark Rutte fan is van het programma. Tijdens een bezoek aan de studio zei de politicus dat hij desnoods zelf een omroep begint om Koffietijd op televisie te houden.

De partijleider vindt het jammer dat Koffietijd later dit jaar verdwijnt en zou het liefst willen dat het programma blijft bestaan. “Ik vind het jammer dat jullie stoppen, er zijn zoveel mensen die hier naar kijken voor wie dit echt een vaste waarde is,” stelde Rutte. Volgens hem is Koffietijd echt ‘een monument’. “Dus we gaan maar even met de directie van dit clubje praten. Ik zie ze dadelijk, dan zal ik wel zeggen dat de regering hier ook nog een opvatting over heeft,” lachte de minister-president.

‘Anders beginnen we zelf een omroep’

Mark Rutte haastte zich vervolgens om te zeggen dat dat ‘geen belofte’ was. “Maar ik kan op z’n minst m’n best doen. Anders beginnen we zelf een omroep,” grapte Rutte verder. Koffietijd is “gewoon een heel fijn programma, en jullie doen het fantastisch. Ook de anderen die het gepresenteerd hebben”, besloot Rutte, die de afgelopen jaren vijf keer te gast was. “Het heeft toch een soort sfeer die voor heel veel mensen belangrijk is.”

Koffietijd stopt

Koffietijd wordt op dit moment gepresenteerd door Quinty Trustfull, Loretta Schrijver, Pernille La Lau, Patrick Martens en Vivian Slingerland. Het programma begon in 1994 met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij als presentatieduo. In 2001 stopte het ochtendprogramma, om in 2010 weer terug te keren op de televisie. Tv-directeur bij RTL, Peter van der Vorst, stelt dat Koffietijd al lange tijd deel uitmaakt van een vast ochtendritueel van een schare trouwe fans. “Elke doordeweekse ochtend brengt ons team van presentatoren op een ongedwongen manier warmte en gezelligheid de huiskamers binnen.” In november 2022 maakte RTL bekend dat Koffietijd van de buis gehaald wordt omdat er, aldus de initiatiefnemers, te weinig kijkers zijn. De laatste aflevering van het ochtendprogramma wordt in mei uitgezonden.

Nynke KooyANP / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden