Margriet logo
Margriet lanceert de 60 boven 60  Beeld Margriet
Beeld Margriet

Margriet lanceert de 60 boven 60

Margriet lanceert een unieke lijst: de 60 boven 60, vol talentvolle vrouwen in Nederland boven de zestig jaar. Zij hebben baanbrekend werk verricht, anderen geïnspireerd met hun vakkennis en/of de weg vrijgemaakt voor andere vrouwen. Kortom: vrouwen die het verschil maken.

“Voor jongeren zijn er talloze talentenlijsten en verkiezingen: meestal zijn die gericht op kandidaten tot dertig jaar”, aldus Margriet-hoofdredacteur Helene van Santen. “Terwijl binnen de oudere doelgroep ook heel veel talent rondloopt. Hoog tijd om díe personen te laten zien.” De lijst is opgedeeld in verschillende categorieën: maatschappij, wetenschap, media, politiek & bedrijfsleven, mode, design & lifestyle en kunst & cultuur.

Groot maatschappelijk belang

Enkele namen op de lijst zijn Dorenda van Dijken (64, gynaecoloog en voorzitter Dutch Menopause Society), Peggy Brandon (63, voorzitter van de Raad van Toezicht bij stichting Musea bekennen kleur) en Liesbeth Woertman (69, emeritus hoogleraar psychologie). “Stuk voor stuk vrouwen over wie we bij Margriet zeggen: die zou heel Nederland moeten kennen”, licht Van Santen toe. “Zij zijn van groot maatschappelijk belang en maken op hun eigen manier absoluut het verschil binnen hun vakgebied.” De lijst met 60 inspirerende vrouwen wordt gepresenteerd in Margriet-editie 10, die op 23 februari verschijnt. Vanaf dat moment kunnen lezeressen hun stem uitbrengen op hun favoriet via margriet.nl/60boven60. In Margriet’s 85ste jubileumeditie, die op 27 september uitkomt, worden de zes winnaars in hun vakgebied bekend gemaakt.

Nog meer nieuws: Jan de Hoop nieuwe columnist

Naast de 60 boven 60 is Margriet vanaf deze week geheel vernieuwd. Met een nieuw logo, nieuwe rubrieken én een nieuwe columnist: Jan de Hoop. De voormalige presentator van RTL Nieuws is vorig jaar officieel met pensioen gegaan, maar is drukker dan ooit. “Sinds ik bij het Ontbijtnieuws gestopt ben, word ik overspoeld met aanvragen”, schrijft hij in zijn eerste column. “Of ik bijvoorbeeld reclame wil maken voor medische matrassen of een wekelijkse column voor Margriet wil schrijven. Dat laatste zorgde naast verbazing ook voor lichte paniek. ‘Kan ik dat wel?’, vroeg ik mezelf onzeker af. Gelukkig gaf mijn man Coen mij, net als 34 jaar terug toen ik door RTL gevraagd werd, een liefdevol zetje.”

Margriet-editie 10, met o.a. de 60 boven 60 en de eerste column van Jan de Hoop, ligt vanaf 23 februari 2023 in de winkels en is vanaf die datum online te bekijken op margriet.nl/editie/vandaag.

RedactieMargriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden