Marc-Marie Huijbregts.  Beeld ANP Kippa/Sander Koning
Beeld ANP Kippa/Sander Koning

Marc-Marie Huijbregts over Matthijs van Nieuwkerk: ‘Wat je ook zegt, het is eigenlijk nooit goed’

Een aantal dagen nadat het Volkskrant-artikel over Matthijs van Nieuwkerk naar buiten kwam heeft Marc-Marie Huijbregts gereageerd op het nieuws. In zijn podcast Marc-Marie & Aaf Vinden Iets die hij samen met Aaf Brandt Corstius maakt, gaat hij kort in op het artikel.

Marc-Marie was jarenlang een van de vaste tafelgasten in De Wereld Draait Door, het programma dat Matthijs presenteerde.

Nog niks verteld

In de podcast vraagt Aaf naar de week van Marc-Marie. “Laat ik direct maar wat zeggen over Matthijs,” begint hij. “Matthijs, Matthijs, Matthijs wie?” grapt Aaf. Marc-Marie laat een fragment horen uit Shownieuws, waarin presentator Bart Ettekoven zegt dat de vaste tafelgast nog niks over het nieuws heeft verteld. “Terwijl hij doorgaans toch redelijk vooraan staat om zijn mening te roepen,” zegt Ettekoven.

‘Het is eigenlijk nooit goed’

Toch voelt Marc-Marie zich niet geroepen om uitgebreid op het nieuws in te gaan. “Matthijs is een vriend. Dan is het sowieso ingewikkeld om daar iets over te zeggen. Wat je er ook over zegt, het is eigenlijk nooit goed.” Vervolgens zegt hij: “Iedereen komt uit een gat om over hem heen te plassen. Veel plezier ermee, doe dat vooral. Maar daar ga ik mezelf verder helemaal niet mee bezighouden.” Dit is dan ook het enige wat hij erover wil zeggen. Wel wenst hij iedereen veel sterkte in deze tijd. “Volgens mij is dat voor iedereen hartstikke nodig,” zegt hij.

Het Volkskrant-artikel

Het artikel dat in De Volkskrant verscheen gaat over de werkcultuur achter de schermen van De Wereld Draait Door. Verschillende medewerkers van het programma deelden hun ervaringen over ‘extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen’. Het onderzoek is momenteel groot in het nieuws. Presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft naar aanleiding van het nieuws zijn werkzaamheden voor omroep BNNVARA neergelegd.

Bron | LINDA

Lisa MancheANP Kippa/Sander Koning

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden