Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Man neemt zijn terminale labrador mee op haar laatste reis

hond-ziek.png

De band tussen hond en baasje is onverwoestbaar. Toch komt er een tijd dat je afscheid moet nemen van je trouwe viervoeter. Zo ook voor Robert Kugler uit Nebraska (Amerika). Toen zijn labrador Bella (9) met kanker werd gediagnosticeerd en nog maar kort te leven zou hebben, besloot hij haar mee te nemen op een onvergetelijke laatste reis. In mei 2015 werd bekend dat Bella ziek was. Robert moest toen noodgedwongen haar voorpoot laten amputeren.

Laatste avontuur

Robert stond voor de keuze om Bella in te laten slapen of per direct haar poot op te geven. Hij koos voor het laatste en besloot haar – na haar herstel – mee te nemen op een laatste avontuur. Ze begonnen aan een reis naar Chicago en Florida, totdat Robert een baantje kreeg in Kansas City. 3 maanden bleef het stel thuis, maar de reiskriebels bleven. Omdat Bella nog steeds levend én in goede conditie was, pakte hij dan ook de kans met beide handen aan toen een vriend hem om een lift naar North Carolina vroeg.

Afscheid werkt therapeutisch

De reis is niet alleen een laatste afscheid van zijn lieve Bella, maar werkt ook therapeutisch voor eerdere verliezen in Roberts leven. Zo heeft hij zijn broer in 2007 verloren in Irak en kwam zijn zus 2 jaar geleden om bij een auto-ongeluk: “Wanneer je mensen ziet sterven voordat ze hun dromen waar hebben kunnen maken, verandert dat je perspectief in het leven.” De 2 zijn dan voorlopig dan ook niet van plan om hun reis te beëindigen. En Bella? “Met haar gaat het potverdorie geweldig”, aldus Robert.

Ook interessant