Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Man geeft gewonnen auto weg aan familie ziek kind

auto1.png

Patrick Wisman uit Hoorn was vergeten dat hij mee had gedaan aan een prijsvraag en won tot zijn verbazing plotseling een auto. In plaats van er zelf in te rijden, heeft hij de auto weggegeven.

Oproep Facebook

Nadat Patrick de auto gewonnen had, deed hij een oproep op Facebook wie er een auto nodig had. Hij werd gewezen op een familie waarvan het kind ernstig ziek was, en hij besloot de auto aan hen te geven. Tegen RTV-NH vertelt hij: „Iets winnen is altijd leuk, maar we hebben al twee auto’s en ik ga altijd met de trein naar mijn werk, dus we hebben hem niet echt nodig. Dan is het toch fijn als je een auto hebt die veilig is. Hun auto was rijp voor de sloop.”

Waarde

De auto had een waarde van bijna 14.000 euro, en ondanks dat hij de auto ook kon inruilen voor iets anders, besloot hij toch de auto weg te geven.

Gulle daad

Zijn gulle daad blijkt verslavend, want Patrick is van plan dit vaker te doen als hij iets wint. „Als je iets hebt waarvan je denkt: leuk, maar andere mensen kunnen het beter gebruiken, waarom niet?” Als dank kreeg hij een grote bos bloemen van de familie.

Ook interessant