Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Man doneert nier aan vrouw na vier dates en trouwt met haar

trouwen.jpg

Natalie en Mike ontmoetten elkaar in 2014 via match.com. Er was meteen een klik. Na de vierde date moest Natalie vanwege nierfalen plotseling naar het ziekenhuis. Ze had geen idee wat dit zou betekenen voor hun nog prille relatie. Misschien zou Mike wel maken dat hij wegkwam.

Perfecte match

Gelukkig bleef Mike, en hij deed nog veel meer. Na maandenlang tevergeefs zoeken naar een geschikte donor, besloot Mike zich te laten testen. Misschien zou hij een geschikte donor kunnen zijn? En ja hoor, ook op dat gebied bleken hij en Natalie de perfecte match. De keuze om zijn nier aan Natalie te doneren was voor Mike dan ook snel gemaakt.

Lees ook: Tiener neemt doodzieke moeder mee naar schoolbal

wedding

Succesvolle niertransplantatie

“Ik zou alles voor haar doen,” vertelt Mike. “We hebben elkaar precies op het juiste moment ontmoet, en dit bewijst eens te meer dat Natalie en ik voor elkaar zijn gemaakt.” Natalie en Mike, allebei 34 jaar oud, ondergingen de succesvolle niertransplantatie op 21 maart 2016 – drie maanden voordat ze met elkaar trouwden. Hun relatie ontstond voornamelijk in het ziekenhuis, waar Mike al zijn tijd doorbracht terwijl Natalie daar lag. “We gingen steeds meer van elkaar houden,” vertelt Mike aan People.

Intieme bruiloft

Hun huwelijk, met ongeveer tachtig gasten, was superromantisch. “Het was perfect”, vertelt Natalie. “De bruiloft waar ik altijd van heb gedroomd, met de man van mijn dromen.”

Ook bijzonder: deze man verrast zijn vriendin met een huwelijksaanzoek tijdens haar babyshower.

Foto: RISING GRAIN COLLECTIVE
Natalie Russo and Mike Frias

 

Ook interessant