Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze make-uptrucs zou iedere vrouw van boven de 40 moeten weten

deze-make-uptrucs-zou-iedere-vrouw-van-boven-de-40-moeten-weten.jpg

Naarmate je ouder wordt, zul je merken dat je make-up- en gezichtsproducten niet meer zo goed werken als vroeger. Je huid heeft nou eenmaal andere behoeften gekregen. Déze make-uptrucs kunnen helpen.

Wanneer je de veertig bent gepasseerd, heeft je huid behoefte aan een andere verzorging dan je wellicht gewend was.

Gebruik een vloeibare foundation

Hoe ouder je wordt, hoe droger je huid vaak is. Wanneer je foundation op een droge huid aanbrengt, is het extra zichtbaar op de droge plekken. Ook hoopt het zich sneller op in de lijntjes rond de mond en ogen. Bij een vloeibare foundation is hier minder sprake van dan bij een vaste (poeder) foundation. Gebruik daarom altijd een vloeibare foundation die je aanbrengt met een zachte kwast.

Besteed extra aandacht aan je ogen

Er zijn handige make-uptrucs om je ogen extra fris en uitgerust te laten lijken. Zo helpt het krullen van je wimpers om je ogen opener te laten lijken. Gebruik daarnaast warme, matte oogschaduwtonen voor een ‘uitgeruste’ look. Wit oogpotlood op de waterlijn van het oog zorgt voor een open en frisse uitstraling.

Gebruik altijd een blush

Je huid kan naarmate je ouder wordt een wat grauwe uitstraling krijgen. Met blush breng je de kleur terug in je gezicht. Perzikkleurige blushes helpen je gezicht ‘fris en fruitig’ te laten stralen.

Vergeet je wenkbrauwen niet

Je wenkbrauwen worden vaak dunner als je wat ouder wordt. Maar je wenkbrauwen zijn heel belangrijk voor de uitstraling van je gezicht. Teken daarom je wenkbrauwen bij op de dunner wordende plekken. Kies voor dezelfde kleur als die van je wenkbrauwen. Kleur de plekjes niet in, maar zet kleine streepjes om het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken. Borstel je wenkbrauwen uit met een wenkbrauwborsteltje om het effect een beetje te verzachten.

Bron | PureWow.com
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant