Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Wat mag mee in het vliegtuig? Tips en handige beauty mini’s voor onderweg!

travelling-equipment.jpg

Als je met het vliegtuig op vakantie gaat, krijg je te maken met regels wat je wel en juist niet mee mag nemen. Hieronder lees je precies wat toegestaan is.

Met de vakantie in het vooruitzicht komt inpakstress al snel om de hoek kijken. Want: hoe zat het ook alweer? Reissite Skyscanner geeft handige tips voor het inpakken en meenemen van je (hand)bagage en rondom cosmetica.

Dit zijn de regels voor (hand)bagage:

  • Vloeistoffen (zoals gels, crèmes, parfum, scheerschuim en water of ander drinken) of vloeistoffen gemengd met vaste stoffen (yoghurt of pindakaas) mag je in verpakkingen van maximaal 100ml per stuk in je handbagage meenemen. Gezamenlijk moeten die in een doorzichtige zak van één liter per persoon passen. Tip: wissel eventueel je douchegel in voor een stuk zeep, dat scheelt in je vloeistoffen. Of laat shampoo en douchegel achterwege en gebruik die van je (hotel)accommodatie.
  • Scherpe voorwerpen (denk pincet, vijl en nagelknipper) mogen niet mee.
  • Mocht je medicijnen, dieetvoeding en babyvoeding aantoonbaar nodig hebben tijdens de reis, dan is dat toegestaan.
  • In deze handige folder van Schiphol.nl is heel handig op een rij gezet wat je nu precies wel of niet  in je handbagage en in je koffer kunt meenemen.

Tips voor het meenemen van cosmetica in je handbagage

  • Vul kleine flesjes met de producten van thuis. Producten die je graag meeneemt van thuis zoals (gezichts)crème, parfum of lenzenvloeistof kun je zelf in een kleinere verpakking doen (voor handbagage geldt maximaal 100ml per verpakking; zie hierboven). Of schaf kleine reisverpakkingen aan van bijvoorbeeld crème, tandpasta of shampoo.
  •  Koop eventueel op je bestemming grotere verpakkingen (soms is dit zelfs voordeliger dan in Nederland). Het meenemen van een fles zonnebrandcrème met de juiste factor van een merk dat je kent, is wel misschien wel handig.
  • Check vooraf waar de dichtbijzijnde winkel of drogist is om toiletspullen aan te schaffen, bijvoorbeeld tandpasta of lenzenvloeistof.
  • Stop je toilettas in een plastic zak voor het geval er iets gaat lekken.

Hoe groot mag je handbagage zijn?

De regels omtrent het meenemen van handbagage verschillen per vliegmaatschappij zo sterk dat het verwarrend kan zijn. Sommige maatschappijen hanteren bijvoorbeeld geen limiet op het gewicht van de handbagage waar anderen juist extra items toelaten zoals een laptop, een paraplu of krukken. Skyscanner heeft de regels voor handbagage en ruimbagage van 18 luchtvaartmaatschappijen voor Europese bestemmingen onderzocht. De verschillende regels rondom afmetingen, aantal en gewicht zijn per maatschappij in een handig overzicht gezet. De organisatie adviseert trouwens om altijd voor vertrek bij de vliegmaatschappij waarmee je vliegt nog even de regels rondom het meenemen van bagage te checken. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Shop hier alvast handige beauty mini’s voor onderweg!

Fijne vakantie!

Ook interessant