Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Vraag aan Annemarie van Gaal: “Mag mijn dochter onbeperkt bijverdienen zonder dat de kinderbijslag in gevaar komt?”

annemarie-van-gaal.jpg

Sandra (49): “Mijn dochter van zestien heeft een leuke bijbaan. Mag zij onbeperkt bijverdienen zonder dat de kinder-bijslag in gevaar komt?”

Onder de leeftijd van zestien jaar maakt het niet uit wat je kind bijverdient. Maar als je kind zestien of zeventien is, mag hij of zij niet meer dan € 1.285 netto per kwartaal bijverdienen. Anders vervalt voor dat kwartaal namelijk de kinderbijslag. Ook het kindgebonden budget stopt dan. Verdient je kind in een kwartaal meer dan dit bedrag, dan ben je verplicht dit te 
melden bij de Sociale Verzekeringsbank, svb.nl. Zo voorkom je dat je de kinderbijslag achteraf moet terugbetalen. In de zomervakantie hebben jongeren vaak een vakantiebaan of werken ze meer dan anders. Ze mogen dan € 1.319 netto extra verdienen (dus € 1.285 + 
€ 1.319). Bij de leeftijd van achttien jaar maakt het niet meer uit wat je kind bijverdient, want dan stopt de kinderbijslag.

Dit advies stond in Margriet 2018-10. Bestel deze editie na via Magazine.nl. Meer financiële tips van Annemarie vind je hier.

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant