Maarten van Rossem overlijden Sis Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Maarten van Rossem over overlijden Sis: ‘Ik moet nog wennen aan het feit dat ze er niet meer is’

Afgelopen woensdag overleed Sis, de zus van Maarten van Rossem, die eigenlijk Mary heet, op 77-jarige leeftijd. In zijn podcast reageert Maarten op haar onverwachte overlijden.

“Ik moet nog wennen aan het feit dat ze er niet meer is”, aldus Van Rossem.

Onverwacht overlijden Sis, de zus van Maarten

Nadat Sis twee dagen eerder op haar 77ste verjaardag in haar huis ten val was gekomen, overleed zij afgelopen woensdag. In zijn eigen podcast vertelt Maarten van Rossem dat zij al vrij snel na haar val in een coma raakte en dat ze daar nooit meer uit is gekomen. Hoewel hij laat weten dat haar gezondheid al een tijdje ‘moeizaam’ was, kwam het overlijden totaal onverwachts. Van Rossem moet nog wennen aan het feit dat ze er niet meer is. “Ik ben niet iemand die bij het horen van ‘ze is dood’ meteen in niet te stuiten tranenvloed uitbarst en op de grond gaat liggen kronkelen. Totaal niet. Maar ik moet er langzaam aan wennen”, vertelt hij. “Nu loop ik rond en denk ik van: goh, ook treurig dat ze deze dag niet meer kan meemaken”, aldus van Rossem.

Hier zijn de Van Rossems

Maarten maakte samen met zijn broer Vincent en zus Sis het televisieprogramma Hier zijn de Van Rossems, waardoor Sis bij het grote publiek bekend werd. Het programma was een hit, onder andere door de manier waarop het drietal met elkaar omging. Hier zijn de Van Rossems zal niet meer op dezelfde manier doorgaan, omdat het programma na het overlijden van Sis ook haar unieke karakter met haar tegendraadsheid mist. Wat er met het programma zal gebeuren, is nog niet bekend. Maarten laat weten dat daar nog niet over na is gedacht en dat het eerst tijd nodig heeft.

Dankbaar voor de vele reacties

In zijn podcast bedankte Van Rossem iedereen voor de vele condoleanceberichten. Hij was verrast om zijn eigen zus op het journaal te zien en vertelt dat zij dat zelf waarschijnlijk ook wel leuk had gevonden. Ook stond haar overlijden op Teletekst, Maartens favoriete medium. Volgens hem zou Sis genoten hebben van alle lieve reacties die binnenkwamen.

Bron | AD, RTL Nieuws

Maryse De BruijneBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden