Hoe kies je een maaltijdbezorgdienst? Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Maaltijdbezorgdiensten voor ouderen steeds populairder: dit is waar je op moet letten

Grote kans dat je bij maaltijdbezorgers vooral denkt aan jongeren die pizza’s bestellen. Maar ook voor ouderen zijn er steeds meer opties. Van lokale aanbieders tot wijkrestaurants en onlinze bezorgdiensten:de keuze onder de maaltijdbezorgdiensten voor ouderen is in de loop van de jaren flink gestegen. Steeds meer bedrijven kiezen er dan ook voor om een maaltijdservice op te zetten en deze te richten op een oudere doelgroep. Maar hoe kies je tussen al die aanbieders de juiste service?

Wij vertellen waar je op moet letten bij het kiezen van een maaltijdservice.

Gezond en gevarieerd

“Hoe ouder je wordt, des te belangrijker het is om volwaardig en gevarieerd te blijven eten”, zegt diëtiste Paula Kocken tegen Nu.nl. Zij ziet regelmatig gevallen van ondervoeding onder ouderen, omdat koken voor hen nog best een opgave kan zijn. Zij raadt dan ook aan om een maaltijdservice uit te proberen. Dit is volgens haar een makkelijke oplossing voor wie gezond en gevarieerd wil blijven eten. Ook krijg je op deze manier genoeg verschillende voedingsstoffen en vitamines binnen.

De juiste keuze is belangrijk

Naast dat het eten gezond en gevarieerd moet zijn, is het ook belangrijk dat de avondmaaltijd lekker is. Als iets niet smaakt, verdwijnt volgens Kocken ook de eetlust. Dit kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid en in het ergste gevolg lijden tot gewichtsverlies. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar de verschillende maaltijden die aangeboden worden en te kiezen wat jij zelf lekker vindt.

Vers uit de vriezer

Je kunt er vaak voor kiezen om meerdere maaltijden in één keer te kopen en in te vriezen. Een groot voordeel hiervan is dat er meer vitamines behouden worden als je de maaltijd meteen invriest. Dagverse maaltijden uit de koelkast die dubbel opgewarmd kunnen worden, zorgen daarentegen wel voor vitamineverlies. “Voor een dagverse maaltijd moet je vaak bij een verzorgingstehuis of wijkrestaurant zijn”, zegt Jan-Peter Boer, oprichter van de website Langer Thuis in Huis.

Zo kies je je maaltijdservice uit

Wil je een keer een maaltijdservice proberen, maar weet je niet goed hoe je de juiste kiest? Doe vooraf vooral goed onderzoek naar verschillende aanbieders. Bij elke dienst kan het aanbod net even anders zijn of van prijs en porties verschillen. Kocken adviseert om er meerdere uit te proberen en onderling met leeftijdsgenoten ervaringen uit te wisselen. Ook kun je de gemeente bellen en vragen welke aanbieders er in de regio zijn. Als tip geeft de diëtiste mee om daarnaast meteen het loket van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) te bellen voor een eventuele vergoeding. Scheelt weer in de portemonnee!

Bron | Nu.nl

Roos ParlevlietGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden