Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Maak je huis herfstklaar

maak-je-huis-gezellig-voor-de-herfst.png

Een Hollandse herfstdag met eindeloze regenbuien en rukwinden? Ga binnen lekker aan de slag, al dan niet met de kinderen, om je huis in gezellige sferen te brengen. 

Takken met een jasje

Wil je een origineel herfstboeket op tafel? Sprokkel een paar mooie takken bij elkaar, maak ze schoon en wikkel er gekleurde wol omheen. Maak het begin en einde vast met een beetje lijm. Je kunt natuurlijk zo veel kleuren voor een tak gebruiken als je maar wilt.

Tafeltje van houtblokken

Haal de natuur in huis door een krukje of bijzettafeltje te maken van haardblokken. Moeilijk is het niet. Plaats een aantal haardhoutblokken van gelijke hoogte bij elkaar en maak deze aan elkaar vast met een leren riem. Leg er een stevig kussentje op, of een mooi dienblad met bijvoorbeeld kaarsen – al naar gelang je dit nieuwe ‘meubeltje’ wilt gebruiken als krukje of bijzettafel.

kastanjes-dieren

Dieren van kastanjes

Een tip die voor niemand nieuw is, maar wel ontzettend leuk blijft om met de kinderen te doen: diertjes maken van kastanjes en eikels. Eerst die boswandeling om genoeg te verzamelen en dan: prikken maar! Het enige wat je ervoor nodig hebt zijn satéprikkers om de kastanjes en eikeltjes aan elkaar te verbinden. Zet alle dieren op een speciale herfsttafel met nog meer mooie herfstige producten uit het bos, zoals mooie bladeren, beukennootjes, of kleine pompoentjes uit de winkel.

Brei een sprei

Breien is een ontspannende tijdsbesteding met vaak de meest fantastische resultaten. Maak bijvoorbeeld voor de koude dagen die nog komen een heerlijke sprei voor op de bank waar je lekker onder kunt duiken.

Inspiratie van Margriet-lezeressen

 

Ook interessant