Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Maak je eigen corsages van stof!

corsages-maken.jpg

Bloemen passen bij elk feestje! Word nu stoffenbloemist  door voor al je gasten mooie corsages in vintagestijl te maken . Prachtig op de dag zelf en daarna een herinnering aan een onvergetelijk feest. 

Wat heb je nodig?

– fijn bedrukte stoffen die bij elkaar passen
– bijpassend naaigaren

– dubbelzijdig opstrijkbaar vlieseline
– stevig ijzerdraad voor de stengels
– decoratief hobbydraad voor de steeltjes van de bladeren
– lint + naald
– kartelschaar
– stofschaar
– tangetje voor ijzerdraad
– veiligheidsspelden
– spelden met mooie knoppen

Zo maak je ze!

Stap 1: Lijm de twee stoffen op elkaar met de dubbelzijdige vlieseline. Gebruik patronen voor de bloemblaadjes en knip zeven kleine bloemblaadjes uit en acht grote; leg deze diagonaal op de stof (schuin op de draad). Knip ook een strook van 2 x 30 cm schuin op de draad.

corsages-maken1

Stap 2: Maak aan de onderkant een knip naar het midden van het blaadje. Rafel de randen door met een speld fijne draden los te trekken. Rol het bloemblaadje strak op en rol het tussen je vingers. Vouw weer open, houd de hoekjes vast en trek eraan. Doe hetzelfde langs een van de lange kanten van de smalle strook.

Stap 3: Rol voor het hart van de bloem een kant van de strook strak op en draai daarna de stof eromheen. Werk het uiteinde aan de onderkant weg en zet het met enkele steekjes vast.

corsages-maken2

Stap 4: Begin met de kleinere bloemblaadjes. Vouw de twee helften aan de onderkant van het blaadje over elkaar heen zodat het ombuigt en zet het blaadje met een steekje vast aan de achterkant van het hart. Laat het volgende blaadje dit blaadje iets overlappen en ga zo door tot je alle kleine blaadjes hebt vastgemaakt.

corsages-maken-3

Stap 5: Voeg de buitenrand van de grote bloemblaadjes toe zoals bij de kleine. Knip met de kartelschaar twee grote bladeren uit de groene stof. Vouw dubbel en strijk de ‘nerf’ erin. Knip aan de onderkant in, vouw de helften over elkaar en zet vast met steekjes aan de achterkant. Naai op de achterkant van de bloem een cirkel van stof om een veiligheidsspeld aan vast te maken.

Stap 6: Strijk voor een bloem in het knoopsgat met de vlieseline twee stoffen aan elkaar. Knip daaruit schuin op de draad vijf grote bloemblaadjes en een strook van 4 x 30 cm. Rimpel deze strook voor het hart van de bloem: maak kleine rijgsteekjes langs een lange rand en trek de draad aan. Rol het eerste deel van de strook strak op en dan iets losser tot het uiteinde. Zet de onderkant vast met enkele steekjes.

corsages-maken-4

Stap 7: Zet de grote bloemblaadjes vast rond het hart: houd ze dicht bij elkaar, rechtop en laat ze iets overlappen. Knip een stuk ijzerdraad voor de stengel en duw die in de onderkant van de bloem. Knip een cirkel van 4 cm en knip aan een kant in tot in het midden. Leg deze netjes rond de stengel aan de onderkant van de bloem, vouw er een kegelvorm van en zet met steekjes vast.

Stap 8: Knip met de kartelschaar drie kleine blaadjes uit de dubbele stof. Vouw een stukje decoratief hobbyijzerdraad dubbel en draai de helften om elkaar. Zet het ijzerdraad met steekjes vast aan de voorkant van een van de blaadjes als nerf en steeltje. Herhaal bij de andere twee blaadjes en draai dan de steeltjes van de drie blaadjes om elkaar. Leg de blaadjes achter de bloem en bind alle steeltjes met lint strak aan elkaar. Naai het uiteinde van het lint vast. Steek de bloem met een mooie kopspeld op de revers.

 

party-en-weddings

Mollie Makes Party & Weddings

Dit idee is afkomstig uit het boek Mollie Makes Party & Weddings. Dit boek staat boordevol super leuke ideeën voor DIY-feestversiering! Van beschilderde lantaarns voor een zomers tuinfeest, gehaakte bloemen, een ‘save the date’ slinger van papier en een fotoalbum met vilt en borduursels om herinneringen in te bewaren. Het boek is vanaf 27 mei te bestellen voor € 12,50 via Bol.com.

Ook interessant