Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Maak deze bloemen van papier

bloemen.png

Zijn het geen beauty’s, deze bloemen van papier? Met de schaar in de aanslag en een beetje geduld maak je in een handomdraai je eigen boeket. 

Wat heb je nodig?

– vloeipapier of papieren servetten
– schaar
– ijzerdraad
– verf of ecoline

Zo maak je het

– Leg twee tot drie lagen vloeipapier op elkaar en knip ze in een rechthoek van twee keer de breedte. Of gebruik een papieren servet dat je openvouwt tot een rechthoek.
– Vouw in totaal acht keer om als een harmonica.
– Knip het papier in de vorm zoals in het voorbeeld van de bloem die je wilt maken, maar laat de vouwranden intact. Als de bloem uit meerdere kleuren bestaat, leg je deze, nadat je ze in de juiste vorm hebt geknipt, uitgevouwen op elkaar. Vouw het geheel weer tot een harmonica.
– Wikkel ijzerdraad om het midden van de gevouwen strook en vouw het papier laag voor laag uit tot een bloem.

Tip 1: als je het papier van tevoren (deels) verft met ecoline of waterverf, krijgen de bloemen een natuurlijk ogend kleurverloop.

Tip 2: de stelen kun je maken van groen raffia dat je verstevigt met ijzerdraad. Of omwikkel ijzerdraad met papiertape. Het is ook mooi om koperdraad te gebruiken als steel. De blaadjes knip je uit papier in dezelfde kleur als de stelen en bevestig je met hobbylijm.

Gratis meer inspiratie

Wil je meer leuke ideeën opdoen? Download dan gratis de digitale In & Om de tuin Extra in de App Store voor de iPad of via www.margriet.nl/inenomdetuinextra2014.

Ook interessant