loretta schrijver Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Loretta Schrijver keert binnenkort weer terug in Koffietijd

Goed nieuws: Loretta Schrijver is na de zomer weer te zien in het programma Koffietijd. Ze was lange tijd afwezig, omdat ze een beginnende vorm van darmkanker had.

Het gaat inmiddels weer goed met de presentatrice en dus gaat ze weer aan het werk.

Terug bij Koffietijd

“Velen van jullie hebben de afgelopen maanden berichtjes gestuurd en gevraagd naar een update”, schrijft het programma op social media bij een foto van Loretta. “We kunnen melden dat het heel goed gaat met haar en dat ze daarom dus gewoon weer aan tafel komt zitten.” Het duurt nog heel even voordat Loretta weer aanschuift, want tijdens de eerste twee weken van het programma is ze nog druk met The Masked Singer. Vanaf maandag 12 september is ze om 10.00 uur weer in Koffietijd te zien.

Bewust en dankbaar

In juni 2021 maakte Loretta bekend dat er beginnende darmkanker bij haar was geconstateerd. Het plekje werd operatief verwijderd, maar ze had lange tijd last van complicaties en was maandenlang niet bij Koffietijd te zien. In een interview met RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade vertelde Loretta dat ze vanwege de ziekte bewuster en dankbaarder in het leven staat. Ook weet ze nu hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn. “Wat kun je van ver komen en toch in betrekkelijk korte tijd, een halfjaar ongeveer, weer de oude zijn. Al word ik natuurlijk nooit meer helemaal de oude”, aldus de presentatrice.

Al twaalf jaar

Begin dit jaar keerde Loretta even terug bij Koffietijd. Helaas moesten kijkers na drie maanden alweer tijdelijk afscheid nemen, omdat ze eerder dan verwacht werd opgeroepen voor een hersteloperatie. Loretta presenteert Koffietijd, dat in 2010 voor het eerst werd uitgezonden, al sinds het begin. Ze doet dat samen met Quinty Trustfull, Pernille La Lau, Vivian Slingerland en Patrick Martens. Dat ze het programma zo lang zou presenteren, had ze niet verwacht. “Nee, dat zag ik niet aankomen, maar ik ben sowieso niet van het plannen. Plannen heeft geen zin: het leven loopt altijd anders dan je had gedacht”, vertelde ze eerder in een interview met Margriet.

Maike AbmaBrunopress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden